Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ…

Εμμονή με το τριτοκοσμικό στοιχείο έχει εμφανώς το στρατευμένο στο antigold.org συγγραφικό δυναμικό (λέμε τώρα…)! Μετά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που πουλάνε στους ντόπιους antigold ιθαγενείς, τους πείραξε τώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός όταν ρωτήθηκε να πει ένα εργοστάσιο ακαριαίας τήξης που να επεξεργάζεται συμπυκνώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό ανέφερε το Tsumeb smelter, της Ναμίμπια.

Αμέσως ο έμφυτος antigold λαϊκισμός ξύπνησε και έτρεξε να μας «πληροφορήσει» πως το Τσουμέμπ, είναι «ίσως η πιο βρώμικη μεταλλουργία χαλκού στον κόσμο»!!!

Λες και η μέθοδος εξαγωγής του μεταλλεύματος καθορίζει το πόσο «καθαρή» είναι η μεταλλουργία… Γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οι πρόθυμοι αρθρογράφοι του antigold πως ακόμη και μια ελαιουργία που λειτουργεί χωρίς να τηρεί περιβαλλοντικού όρους μπορεί κάλλιστα να ρυπαίνει περισσότερο από μια μεταλλουργία που λειτουργεί με “state of the art” μεθόδους (για να χρησιμοποιήσω και την έκφραση που χλευάζει το Παρατηρητήριο) και σεβασμό στο περιβάλλον.

Το να λέμε λοιπόν κοιτάξτε το Τσουμέμπ για να δείτε πως θα γίνει η Χαλκιδική με τη μεταλλουργία, είναι ακριβώς σαν να λέμε κοιτάξτε π.χ. τα Μάλια για να δείτε πως θα γίνει η Χαλκιδική με την ανάπτυξη του τουρισμού…

[Μάλια, Κρήτη]

Και το να βάζω μια φωτογραφία ενός καημένου με το χέρι γεμάτο φλύκταινες από την έκθεση σε αρσενικό, είναι τόσο εύκολο όσο το να βάζω μια εξίσου «φοβιστική» φωτογραφία από μια μέρα του Αυγούστου στην παραλία στα Μάλια…

Αλλά αυτό που με τρελαίνει είναι που σε κάθε αρλουμπολογικό άρθρο του Παρατηρητηρίου, παρατίθεται και η αντίστοιχη «επιστημονική βιβλιογραφία»!!! Για να μην νομίζουν οι αναγνώστες πως οι «πηγές» του αρθρογράφου είναι τυχαίες ή πως γράφει αρλούμπες…

Εντάξει, μας πείσατε…