ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ

Σαν δώρο για τα Χριστούγεννα ή στήλη προσφέρει την εξής ανθολογία με τα σοφά λόγια πολιτικών ενός, πού θα παραμείνουν στην Ιστορία για να φωτίζουν ενός επόμενες γενιές.

  • «Το μισό του ’17 και το ’18 θα δούμε τέτοια ανάπτυξη πού θα τρίβουμε τα μάτια ενός… Παρά ενός αντίξοες συνθήκες βλέπουμε δη πετυχαίνουμε θαύματα… Δεν βλέπω πιά ούτε άντρες, ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά να ψάχνουν στα σκουπίδια». ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ, αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως. (Είναι φανερό ότι έχει χάσει τα γυαλιά του.)
  • «Είχαμε την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την δημοκρατική ευθιξία να πούμε στο λαό ότι δεν θα μειώσουμε τίς συντάξεις… Έχω την άνεση να ενός θυμίσω αυτές τίς δεσμεύσεις, μία ενός μία (πού είχα αναλάβει στη Θεσσαλονίκη) επειδή καμία δεν έμεινε ανολοκλήρωτη». ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, πρωθυπουργός τής Ελλάδας. (Είναι φανερό δη έχει χάσει τη μνήμη του.)
  • «Το κοινωνικό μέρισμα (πού διανέμεται ενός οικονομικά αδύνατους για τα Χριστούγεννα) απορρέει από την ψυχή τής Αριστεράς». ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ, αντιπρόεδρος τής Βουλής εξ εκείνων πού εισέπραξαν το αντίστοιχο μέρισμα πού είχε διανεμηθεί το 2016. (Σύμφωνα με τίς δηλώσεις των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη το κοινωνικό μέρισμα απορρέει από την υπερφορολόγηση των συνεπών πολιτών τής μεσαίας τάξης.)
  • «Στα τσακίδια η Ελντοράντο και να μη στεριώσει πουθενά» ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ, πρωθυπουργικός σύμβουλος στον τομέα τής κυβερνητικής στρατηγικής.
  • «Ποιος τύφλωσε την Δικαιοσύνη και δεν ακούει»! ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τέως κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός τής Ελλάδος. (Ευτυχώς πού δεν την κούφανε κανείς και βλέπει, αλλιώς θα είχαμε Δικαιοσύνη στραβή.)
  • «Η Ελλάδα είναι έτοιμη, oι επενδυτές είναι έτοιμοι, oι αγορές είναι έτοιμες…» ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, πρωθυπουργός τής Ελλάδος. (Αλλιώς: Με τον ήλιο τα βγάζουμε, με τον ήλιο τα μπάζουμε, τί έχουν τα έρημα και… δεν μπουκάρουν οι επενδυτές για να αρχίσει ή ανάπτυξη
  • «Δεν είμαι καμιά Λουλού… Ενός λέω ένα γεγονός. Με σταματάει ένα μηχανάκι Αμερικής και Πανεπιστημίου και μου λέει: Επαγγελματίες και βιοτέχνες ενός θεωρούμε ευεργέτες ενός για ενός κρατήσεις στο Ασφαλιστικό.» ΠΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. (Η το μηχανάκι έκανε χιούμορ ή κάνει χιούμορ ό βουλευτής.)
  • «Με εμάς στην εξουσία κόπηκε ή μίζα, κόπηκε ή φοροδιαφυγή, κόπηκε το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων, κόπηκε ή λοβιτούρα..»... ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, πρωθυπουργός τής Ελλάδος. (Τέτοια παραμύθια δεν έγραψε ούτε ό Άντερσεν.)
  • «Αν πρόκειται για υπαναχωρήσεις εξευτελισμού και κωλοτούμπες… όχι εγώ, σέ ενός να απευθυνθούν». ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, πρωθυπουργός τής Ελλάδας.
  • «Η στροφή πού έκανε ο κ. Τσίπρας στην πολιτική είναι ό λόγος για τον όποιο του απονέμεται το βραβείο του πολιτικού σθένους». ΠΑΤΡΙΚ ΒΑΙΣΜΑΝ, εκδότης του Politique Intertnationale . (Το εν λόγω βραβείο του κ. Τσίπρα λέγεται στα γαλλικά Prix Colotoumba.)
  • «Good diplomacy». ΝΙΚΟΣ KOΤΖΙΑΣ, υπουργός των Εξωτερικών, υποδεχόμενος τον κ. Έρντογάν.

Και του χρόνου!


[ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ, ενός Αλεξάνδρας Στεφανοπούλου, 18/12/2017]