ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΡΓΑ-AΣΠΙΡΙΝΗ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΜΒΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΝΙΚΗΤΗΣ

Προγραμματισμός έργων αλλά και… αγκάθια στον πηγαιμό για τη Χαλκιδική, τόσο στη Σιθωνία όσο και στην Κασσάνδρα. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για καλυτέρευση των κυκλοφοριακών συνθηκών, ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί για τουλάχιστον ένα καλοκαίρι ακόμα, αν και όπως όλα δείχνουν προβλήματα θα υπάρχουν και το 2019.

Στο δεύτερο πόδι πρόκειται να καταργηθεί το φανάρι στη Νικήτη, γνωστό σημείο για τους παραθεριστές της Σιθωνίας, και εκεί θα κατασκευαστούν τέσσερις κυκλικοί κόμβοι, όμως τα έργα δεν θα είναι έτοιμα το καλοκαίρι που έρχεται, αλλά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2019!

Όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, για το έργο υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και επίκειται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να προχωρήσει η δημοπράτηση το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

«Η κατασκευή των ισόπεδων κυκλικών κόμβων προϋπολογίζεται σε 4.000.000 ευρώ και θα έχει χρονοδιάγραμμα 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ θα ληφθεί μέριμνα από τις τεχνικές υπηρεσίες ώστε να μην εκτελούνται εργασίες στη διάρκεια της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης.

Καταλήγοντας, παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα! «Η λύση που έπρεπε να δοθεί ήταν η κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου. Ωστόσο, το έργο αυτό θα απαιτούσε κονδύλια της τάξης των 100.000.000 ευρώ. Έτσι, καταλήξαμε σε έργο-ασπιρίνη» λέει χαρακτηριστικά. Εξάλλου, στο πρώτο πόδι επίκειται η δημοπράτηση του λεγόμενου «ορφανού» χιλιομέτρου, πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Το «ορφανό» χιλιόμετρο, από τη στιγμή εγκατάστασης του αναδόχου, απαιτεί ένα έτος για να κατασκευαστεί. Οπότε… καλό 2019!

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της Ντ. Κανιτσάκη, 04/12/2017]