ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η COCA-COLA), ΠΑΝΕ ΜΕ ΟΛΑ…

Και σίγουρα πάνε με οποιαδήποτε καταστροφή γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου… Εκρήγνυται ηφαίστειο στην Ινδονησία; «Έτσι θα γίνει και στις Σκουριές!» φωνασκεί το γραφικό μπλογκ του Τόλη… Οι δε αιτιάσεις είναι πιο γραφικές και από το ίδιο το μπλογκ… Μπορεί π.χ. να φταίει για την… σίγουρη «έκρηξη ηφαιστείου» το ότι που θύμωσαν οι θεοί του βουνού που σκάβει η Ελληνικός Χρυσός βαθιά!!!, μέχρι απίθανες επιστημονικοφανείς μπουρδολογίες τύπου «η σκόνη από τις Σκουριές θα πνίξει την Θεσσαλονίκη»!!!»

Τελευταίο κρούσμα η θεωρία πως λόγω Κοκκινόλακκα το Στρατώνι θα γίνει Μάνδρα Αττικής! Δηλαδή πάλι σπέκουλα με τη δυστυχία και την καταστροφή, το αγαπημένο παιχνίδι του antigold.org…

Αφού αραδιάζει διάφορα πλημμυρικά επεισόδια και ύψη βροχής από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Σύμη, μας λέει πως το επεισόδιο του 2010 στο Στρατώνι οφειλόταν σε μπαζωμένα ρέματα, γεγονός πο υ έχει ξανασυζητηθεί και απορριφθεί αφού και η ίδια η μελέτη που επικαλείτται ο αρθρογράφος που έγραψε η ομάδα εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ καθηγητών του Α.Π.Θ., με τους κ. Χ. Αναγνωστόπουλο, Μ. Γεωργιάδη και Σ. Μπάντη, σε κανένα σημείο δε κάνει λόγο για μπαζώματα από καμία εταιρεία, είτε του παρελθόντος, είτε του παρόντος, ούτε αναφέρονται σε άλλους λόγους και αιτίες που έχουν να κάνουν με τη μακραίωνη μεταλλευτική παράδοση του τόπου. Δηλώνει σαφέστατα, πως ό,τι συνέβη είχε ως βασικό αίτιο την ένταση του καιρικού φαινομένου (βροχόπτωση 164mm, εντός μερικών ωρών) και τη μη  ανακατασκευή και βελτίωση προστατευτικών και αντιπλημμυρικών έργων εντός του οικισμού.

Τουλάχιστον η μπουρδολογική ανακοίνωση είχε ένα αποτέλεσμα. Παραδέχεται πως η περίφημη φωτογραφία με τα λασπόνερα στην παραλία Στρατωνίου είναι όντως από το 2010 (και όχι από όποτε βολεύει κάποιο προπαγανδιστικό άρθρο του Τόλη η καμιά ανάρτηση του Καρανίκα) και πως όντως το φαινόμενο οφειλόταν στην έντονη βροχόπτωση.

Διαβάστε όμως και τις αναρτήσεις του https://politesaristoteli.blogspot.gr/, για να κατατοπιστείτε περεταίρω…

ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ANTIGOLDGR. ORG ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ (28/11/207)

«ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ… (2/10/2011)