«ΟΡΓΙΑΖΕΙ» Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πάνω από 2.000 παραβάσεις σε ένα μήνα εντόπισε η ΕΛΑΣ, εστιάζοντας σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Ιούνιο από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής.

Όλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα οργανώθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εστιάζοντας σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις παραπάνω περιοχές συνολικά 69 άτομα διαφόρων υπηκοοτήτων, για αδικήματα που αφορούν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, τροχονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις καθώς και παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής, στοχεύοντας στην πρόληψη και καταστολή του φαινομένου των κλοπών και φθορών σε οχήματα των λουόμενων, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί άμεσα μία περίπτωση κλοπής από όχημα.

Πιο αναλυτικά σχετικά με το παρεμπόριο:

-διενεργήθηκαν συνολικά 128 έλεγχοι,

-συνελήφθησαν 21 άτομα,

-βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις και

-κατασχέθηκαν 964 είδη παρεμπορίου τα οποία και καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία

σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση:

-διενεργήθηκαν συνολικά 82 έλεγχοι,

-συνελήφθησαν 13 άτομα και

-βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις,

σχετικά με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

-διενεργήθηκαν συνολικά 594 έλεγχοι,

-συνελήφθησαν 2 άτομα,

-βεβαιώθηκαν 123 παραβάσεις,

σχετικά με τον πολεοδομικό κανονισμό:

-διενεργήθηκαν συνολικά 65 έλεγχοι,

-συνελήφθησαν 16 άτομα,

-βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις,

σχετικά με τους τροχονομικούς ελέγχους:

-διενεργήθηκαν συνολικά 8.414 έλεγχοι,

-συνελήφθησαν 17 άτομα,

-βεβαιώθηκαν 2.028 παραβάσεις

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ ενημερωθήκαν και οι κατά περίπτωση συναρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.

Σχόλιο του μπλογκ: Με αυτό τον τρόπο εξηγείται και το φαινόμενο να σημειώνονται περισσότερες αφίξεις επισκεπτών αλλά τα δηλούμενα έσοδα να πέφτουν. Αλήθεια, αυτόν τον τουρισμό θέλουμε; Αυτός ο τουρισμός θα φέρει την «ανάπτυξη»;

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 8/7/2017]