ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η ΠΑΡΑΞΕΝΟΔΟΧΙΑ

imerida18Δεν ξεπερνούν τα 1.000, επί συνόλου 40.000 πανελλαδικά, δηλαδή ποσοστό 2,5%, τα τουριστικά καταλύματα που έχουν σπευσει να πάρουν τις πιστοποιήσεις και τα νέα σήματα λειτουργίας παρά την πάροδο διετίας από την ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας πιστοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αγνή Χριστίδου, σε ημερίδα για τις εξελίξεις στην ξενοδοχειακή αγορά που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ).

Η διαδικασία της πιστοποίησης για τα αστέρια, όσον αφορά τα ξενοδοχεία, και για τα κλειδιά, όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017, με τις τουριστικές μονάδες να εντάσσονται σε ένα σύστημα ηλεκτρονικό, διαφανές ως προς τα κριτήρια υπαγωγής, τα δικαιολογητικά και την κάλυψη των απαιτήσεων κάθε κατηγορίας.

Επί τάπητος τέθηκε από πλευράς της γ.δ. του ΞΕΕ, επίσης, το θέμα της επιβολής φόρου διαμονής ανά διανυκτέρευση, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, από το 2018, τον οποίο το ΞΕΕ θεωρεί όχι μόνο επιζήμιο για τις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και αμφιβόλου συνταγματικότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΞΧ Γρηγόρης Τάσιος απηύθυνε πρόσκληση αυτοκάθαρσης του κλάδου από την παραξενοδοχία, ένα θέμα που μαστίζει τη Χαλκιδική, στην οποία σύμφωνα με την ΕΞΧ- εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερα από 1.500 καταλύματα που διατίθενται παράνομα το καλοκαίρι ως τουριστική στέγη.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 24/9/2016]