Ο ΤΟΛΗΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ…

maxresdefault1Στα κάγκελα έχει βγει το antigold.org, συνεπικουρούμενο και από δημοσιεύματα κυβερνητικών εφημερίδων που το εμφανίζουν ως… αξιόπιστη πηγή(!!!) για την υπόθεση της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική! Στις 10 Οκτώβρη, λέει ο Τόλης, θα κλείσουν οι Σκουριές….

« […] Η νέα προθεσμία κατά τον ΚΜΛΕ, που έχει το Υπουργείο αυτή τη φορά, για να απαντήσει στην εταιρεία και είτε να εγκρίνει την τεχνική μελέτη ή να την απορρίψει οριστικά είναι η 10η Οκτωβρίου. Άλλη παράταση δεν προβλέπεται από τον ΚΜΛΕ – άλλωστε η Ελληνικός Χρυσός και η κάτοχος της τεχνολογίας flash smelting, Outotec,  είχαν άπλετο χρόνο μέχρι σήμερα για να τεκμηριώσουν τη μέθοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον όρο Γ3 των από 10/2/2012 Εγκρίσεων Τεχνικών Μελετών Σκουριών και Ολυμπιάδας, η έγκριση της τεχνικής μελέτης της μεταλλουργικής μονάδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική έγκριση του Επενδυτικού Σχεδίου κατά την έννοια του άρθρου 3 της σύμβασης μεταβίβασης των μεταλλείων. Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει «επένδυση» και θα  πρέπει να ανακληθούν όλες οι αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.Τουλάχιστον αυτά λέει ο νόμος. Θα περιμένουμε τις κινήσεις του Υπουργείου».

Ο Τόλης και οι φίλοι του θα πρέπει να έχουν γίνει φοβερό τσιμπούρι στο Υπουργείο, πραγματικός εφιάλτης για τους υπαλλήλους… Υποθέτω πως όταν χτυπάει τηλέφωνο στο Υπουργείο και βλέπουν κωδικό Χαλκιδικής, δεν το σηκώνουν…