ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ANTIGOLD ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

skouries-101467809696Με «πανηγυρικό» άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, η παλιά μας γνώριμη Ντίνα Δασκαλοπούλου, μια από τις πλέον… σκληροπυρηνικές antigold«δημοσιογράφους», επανέρχεται στα σενάρια οριστικού κλεισίματος της επένδυσης!!!

Όπως πάντα, η γελοιότητα δεν έχει πάτο, αφού τα επιχειρήματα και οι πηγές της Δασκαλοπούλου –όπως η ίδια ανερυθρίαστα αναφέρει–, προέρχονται από το μαγαζάκι του Τόλη, το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», το οποίο η στρατευμένη Δασκαλοπούλου επικαλείται λες και πρόκειται για το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι»!!! Αλλά και την άλλη… έγκυρη πηγή, το Συντονιστικό Αγώνα Ιερισσού!!!

Διαβάστε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Η “Ελληνικός Χρυσός” και η καναδική “Eldorado Gold” με αποδεδειγμένες παραβιάσεις νόμων και περιβαλλοντικών όρων [!!!] συνεχίζουν να εκτελούν το καταστροφικό εξορυκτικό τους πλάνο , σημειώνει το Συντονιστικό Αγώνα της Ιερισσού και συνεχίζει: Θεωρούμε βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις να μη διευκολύνουν εταιρικά συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής ευημερίας, να μη συμβιβάζονται με τετελεσμένα που δημιουργούν οι εταιρείες με παράνομους και παραπλανητικούς τρόπους και να μην εγκλωβίζονται στο δόγμα της μίας και μόνης εναλλακτικής πρότασης που καταστρέφει έναν ολόκληρο τόπο σήμερα και στο διηνεκές. Το εξορυκτικό σχέδιο για τη ΒΑ Χαλκιδική του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά [!!!] και δεν έχει την κοινωνική συναίνεση (ούτε καν την κοινωνική ανοχή) δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να γίνεται αφορμή διώξεων και ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων, δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται νομοθετικά κενά και πολιτική διαπλοκή για να προχωρήσει [!!!]»

Φοβερές πηγές και επιχειρήματα, έτσι; Αλλά έχει και συνέχεια:

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν. , μέχρι τα μέσα Οκτώβρη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΥΠΕΝ για τη λειτουργία της μεταλλουργικής μονάδας στον Μαντέμ Λάκκο. Στις αρχές Ιουλίου το υπουργείο είχε εντοπίσει ανακριβή στοιχεία ως προς τις παραμέτρους βάσης σχεδιασμού και ασυμφωνία των παραμέτρων που παρατίθενται στην τεχνική μελέτη με τα αποτελέσματα των πραγματοποιηθεισών δοκιμών και την επικαιροποιημένη προμελέτη. Όπως σημειώνει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων [ουάου !!!], η απόφαση κοινοποιήθηκε στην “Ελληνικός Χρυσός” στις 9 Ιουλίου και η δίμηνη προθεσμία που τέθηκε στην εταιρεία για να αποδείξει την εφαρμοσιμότητα της μεταλλουργικής μεθόδου flash smelting έληξε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς τη μέρα λήξης της προθεσμίας, η “Ελληνικός Χρυσός” υπέβαλε την απάντησή της (…). Η νέα προθεσμία, κατά τον Κώδικα Μεταλλευτικών & Λατομικών Εργασιών, που έχει το υπουργείο αυτή τη φορά για να απαντήσει στην εταιρεία και είτε να εγκρίνει την τεχνική μελέτη ή να την απορρίψει οριστικά είναι η 10n Οκτωβρίου. Άλλη παράταση δεν προβλέπεται . Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα που στέλνουμε στην κυβέρνηση και μέσω αυτής της συναυλίας: Σταματήστε την καταστροφή τώρα, ο χρόνος έχει ήδη παρέλθει , μας λένε κάτοικοι της Ιερισσού. Έχουμε αποδείξει τα πάντα: την ανεπάρκεια της εταιρείας, την κακή της βούληση, την εξαπάτηση του κράτους, το πόσο εξωφρενικά επικίνδυνη είναι η δραστηριότητα της. [!!!] Τώρα η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του τις Σκουριές κι όχι τυχαία: τους πείσαμε με επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Τώρα περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να τελειώσει μια για πάντα την εξόρυξη. Ως εδώ [!!!]».

Προφανώς θα βρεθούμε μπροστά σε άλλο έναν γύρο «κινητοποιήσεων»… Οι λόγοι πολλοί: Η φθίνουσα δημοτικότητα της κυβέρνησης και η ανάγκη συσπείρωσης της εκλογικής βάσης, η ανάγκη να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ πως έχει ακόμα «κόκκινες γραμμές», η ανάγκη να ταϊστεί με… σανό το κομματικό ακροατήριο, η έλλειψη επαναστατικής γυμναστικής, η καταβαράθρωση της δημοφιλίας της καςΙγγλέζη…

Η επωδός του άρθρου είναι χαρακτηριστική:

«[…] Στις αρχές Ιουλίου, με έγγραφο 29 σελίδων το υπουργείο ζητούσε νέα στοιχεία από την εταιρεία, που είχε προθεσμία δυο μηνών ώστε να προβεί στις αναγκαίες συμπληρώσεις και διορθώσεις του φακέλου. Τώρα, εάν η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την αρτιότητα αλλά και την εφαρμοσιμότητα των μεθόδων που ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιήσει, ο δρόμος για το Ελληνικό Δημόσιο ανοίγει ακόμα και για να αναστρέψει τη σύμβαση».

Ευγενείς πόθοι…

Βέβαια η ενορχήστρωση της επίθεσης επιβεβαιώνεται και από την ταυτόχρονη διαφήμιση από το άλλο κυβερνητικό δεκανίκι, την ΑΥΓΗ, της αυριανής «Συναυλίας κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική»… Τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει μόνος του ο νοήμων αναγνώστης…