Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ

dikastirio1Όπως διαβάζουμε στη «Δημοκρατία της Βορείου Ελλάδας» και σε ρεπορτάζ της αγαπημένης μας “κόκκινης” δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένης στο Lefr.gr., σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας εργαζόμενος της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 8 Απριλίου 2013 στη Μ. Παναγιά της Χαλκιδικής, όταν κατά το κατηγορητήριο «ομάδα εργαζομένων στην εταιρία επιτέθηκε σε μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού»!!!.

Η πρώτη δίκη που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε μεταξύ εργαζομένων στην εταιρία και αντιδρώντων, έγινε την περασμένη Παρασκευή. Κατηγορούμενοι ήταν τέσσερις εργαζόμενοι της εταιρίας, όμως οι τρεις δεν δικάστηκαν λόγω παραγραφής του αδικήματος

Όπως αναφέρει η επιτροπή αγώνα Μ. Παναγιάς για τα γεγονότα «στις 8 του Απρίλη 2013 δεκάδες μεταλλωρύχοι σε εντεταλμένη υπηρεσία μαζεύτηκαν από νωρίς το απόγευμα εκείνης της ημέρας στον κόμβο του χωριού. Εκεί, σε συνέργεια με την Αστυνομία, μας χτύπησαν πετώντας μας πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ παράλληλα πιο πέρα απέκλειαν αυτοκίνητα αλληλέγγυων που ήθελαν να προσεγγίσουν το σημείο. Δύο μέρες μετά στην Ιερισσό, θα εισέβαλλαν τα ΕΚΑΜ και ΜΑΤ για να συλλάβουν και να προφυλακίσουν δύο συναγωνιστές, σκορπώντας τον τρόμο στο χωριό σε μια επίδειξη δύναμης και εξουσίας».