ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

CglbRkSU6YqtkQJ0fG6sΠρώην δήμαρχος παραπέμπεται σε δίκη μαζί με το δημοτικό ταμία και δύο προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων. Κατηγορούνται ότι πήραν δάνειο 200.000 ευρώ για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, όμως με τα χρήματα κάλυψαν τρύπες άλλων υποχρεώσεων και μάλιστα χωρίς αποδείξεις.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε χθες, παραπέμπονται σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και της απιστίας κατ’ εξακολούθηση κατά περίπτωση, ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής μαζί με τα τρία άλλα στελέχη. Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την παραπεμπτική πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Μητρουλιά για όσα συνέβησαν το 2005 στο δήμο και στη δημοτική επιχείρηση Αγροτικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Σύμφωνα με το βούλευμα, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η δανειοδότηση του δήμου με το ποσό των 200.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα χρησιμοποιούνταν για έργα της δημοτικής επιχείρησης στην άρδευση. Από τον έλεγχο όμως που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές έξι χρόνια μετά, το 2011, προέκυψε πως με τα χρήματα αυτά δεν έγινε ποτέ το έργο της άρδευσης.

Αντίθετα, σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για χρέη ύψους 140.000 ευρώάλλης δημοτικής επιχείρησης, ο πρόεδρος της οποίας επίσης παραπέμπεται, όπως και για άλλες υποχρεώσεις του δήμου, χωρίς όμως αποδείξεις.

«Ουδέποτε εκταμιεύτηκε από το ταμείο του δήμου το ποσό των 200.000 ευρώ για λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης Αγροτικής Ανάπτυξης και Προβολής, όπως προέβλεπε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», αναφέρεται στο βούλευμα. Επίσης επισημαίνεται πως από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι με τα χρήματα δεν αγοράστηκαν καν οι πλαστικοί σωλήνες για το έργο της άρδευσης.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 25/08/2016]