ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ: ΕΒΑΨΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

baa1fb03c548bfc9939e11a53f54d87d_XLΔιαβάσαμε εχθές στο in.grπως ένα από τα ανοιχτά τουριστικά πούλμαν που κάνουν περιηγήσεις για τους επισκέπτες στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης βανδάλισαν άτομα που έχουν κατασκηνώσει στο ΑΠΘ στο πλαίσιο του «No Border Camp-Thessaloniki 2016».

Περίπου 10-15 άτομα, που βγήκαν από το camp στους χώρους του ΑΠΘ, στο ύψος της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής, σταμάτησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το πούλμαν νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Εθνικής Αμύνης και με σπρέι κάλυψαν ολόκληρη την αριστερή του πλευρά με ένα μεγάλο γκράφιτι, με τις λέξεις «MigrantPride», ενώ έγραψαν συνθήματα και σχημάτισαν το «Άλφα» σε κύκλο στις άλλες πλευρές του οχήματος.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το ύψος της ζημιάς εκτιμάται στις 4.000 ευρώ.

Αργότερα, περίπου 200 άτομα βγήκαν από το camp και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης. Κινούμενοι ανατολικά κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο γερμανικό προξενείο, όπου έκαψαν σημαία της Γερμανίας και έριξαν μπογιές στον δρόμο, ενώ κάποιοι πέταξαν σωσίβια προσφύγων μπροστά στα πόδια των αστυνομικών που είχαν στήσει ανθρώπινο τείχος.

Επιστρέφοντας προς το πανεπιστήμιο, κινήθηκαν προς το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο βανδάλων, αλλά κρατήθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο «Φέσσα», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες είδαν τους χώρους της δομής και μίλησαν με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Για την Τετάρτη είχε προγραμματιστεί πορεία προς τα κέντρα κράτησης του Παρανεστίου Δράμας και της Ξάνθης.

Υ.Γ. Σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε κι εμείς… Τα καλόπαιδα θα έρθουν να συνεχίσουν τις… διακοπές τους στο «αγωνιστικό δεκαήμερο» των antigold της γειτονιάς μας…