ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ANTIGOLD “ΠΟΙΗΣΗ” ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!

SINEDRIO-ARISTOTELI-02Η γνωστή εμμονή και εμπάθεια της δημοτικής αρχής με τα μεταλλεία δεν άφησε απρόσβλητη ούτε την εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων προς τιμήν του Μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη για τα 2.400 χρόνια από την γέννηση του.

Τι έκαναν ακριβώς; Μέσα στο καλλιτεχνικό – πολιτιστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει έκριναν σκόπιμο να διαβαστεί και ένα ποίημα με στίχους και περιεχόμενο ενάντια την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές…!!!

Μια ενέργεια καθαρά προπαγανδιστική και χωρίς κανένα λόγο και αφορμή.

Είναι απόλυτα κατανοητή και σεβαστή, ως ένα βαθμό, η προσπάθεια στελεχών της δημοτικής αρχής να εισέλθουν σε δρόμους υψηλής πολιτιστικής και αισθητικής αξίας, ωστόσο αυτή η προσδοκία δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες επιλογές σε εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον Αριστοτέλη.

Οι Σκουριές και ειδικότερα οι “#Skouries” πάντα θα θυμίζουν σ΄όλους μας ενέργειες και πράξεις που απέχουν έτη φωτός από τον πολιτισμό και από την Αριστοτελική σκέψη.

Παράλληλα, η υποκουλτούρα που αντιπροσωπεύουν οι “#Skouries” υποβιβάζουν και την αξία του αρχαιολογικού χώρου των Σταγείρων, εκεί μάλιστα που υποτίθεται ότι αναζητείται  μετά από 20 χρόνια ανεξήγητης σιγής η χάλκινη τεφροδόχος του Αριστοτέλη.

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Όχι όμως να χρησιμοποιείται μια προσωπικότητα, όπως ο Αριστοτέλης, για να κάνει το κομμάτι ή το κέφι του…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 5/7/2016]