ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

ImageHandler«Υπάρχουν καταστάσεις και δράσεις που σε υπερβαίνουν. Και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις τα χέρια στον ουρανό. Μόνο αυτό σου απομένει…»

Το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά. Ο κ. Τσακαλώτος τώρα απειλεί με παραίτηση. Από υπουργός βέβαια, αν συνεχιστούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Για να το καταλάβουμε. Ο κ. Τσακαλώτος που έχει δεχθεί μέχρι τώρα όλα τα σκληρά μέτρα, ετοιμάζει αντάρτικο γιατί οι ξένοι ζητάνε κι άλλα. Όμως το αντάρτικο αυτό είναι α λα καρτ.

Δεν περιλαμβάνει το μενού και παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. Και τα μέτρα αυτά, για τα οποία θα παραιτηθεί (αν…) από το υπουργιλίκι ο κ. Τσακαλώτος, θα τα ψηφίσει ως βουλευτής! Και αντίσταση και στήριξη. Δύο σε ένα από τον Έλληνα υπουργό που δεν ξέρει να μιλήσει ελληνικά. Και που όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει… Θα παριστάνει λοιπόν ο κ. Τσακαλώτος τον αντάρτη, μαζί με τους άλλους γιαλαντζί αντάρτες, τους “53”. Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Δήθεν αντιδρώντες στη γραμμή που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Κολοκύθια…

Οι “53” ή όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει εντός και εκτός Βουλής, δεν έχουν καμιά σχέση με τον Π. Λαφαζάνη και τους υποστηρικτές του. Εκείνοι είχαν ξεκάθαρη γραμμή. Άσχετα αν διαφωνούσε κανείς μαζί τους ή αν πίστευαν σε ουτοπίες και είχαν άγνοια του γεωπολιτικών συσχετισμών, ήταν αναγνωρίσιμο το “πιστεύω” τους. Ενώ οι “53” είναι κάτι το… ιμιτασιόν. Λίγο από όλα και ψιλοαριστερά. Όπως ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%…  Γι’ αυτό και όσοι νομίζουν ότι θα προκύψει πολιτική αστάθεια από τις αντιδράσεις… πολιτικών γιγάντων (…) όπως ο κ. Τσακαλώτος, κάνουν μεγάλο λάθος.

Και την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για ανασχηματισμό. Αφού πρώτα περάσει την αξιολόγηση. Και ποιο θα είναι το βαρύ όνομα που θα ρίξει ο κ. Τσίπρας στη μάχη; Ο Φώτης Κουβέλης. Ήμαρτον Θεέ μου! Τον Φώτη θα καλέσει από τις εφεδρείες ο Αλέξης για να δείξει ότι διευρύνει πολιτικά την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μετριοπαθή αριστερά. Για να ενισχύσει ένα περισσότερο κεντροαριστερό προφίλ…

Τι να πει κανείς. Υπάρχουν καταστάσεις και δράσεις που σε υπερβαίνουν. Και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις τα χέρια στον ουρανό. Μόνο αυτό σου απομένει. Το χειρότερο δε είναι ότι αν γίνει ανασχηματισμός, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χειρότερο από το υπάρχον. Όπως συνέβη και με το κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έναντι εκείνου που είχε αναλάβει τον Ιανουάριο.

Αν ο πρωθυπουργός ενδιαφερόταν πραγματικά γα ένα σχήμα που θα εμπλουτιζόταν από προσωπικότητες μη προερχόμενες από τον στενό πυρήνα των σχέσεών του αλλά ικανές να κυβερνήσουν, θα το είχε πράξει μετά την επανεκλογή του. Δεν το θέλησε, δεν το θέλει, γιατί πολύ απλά οι ιδεοληψίες των υπουργών του δεν διαφέρουν από τις δικές του. Απάντηση ο ίδιος είναι αρκετά πιο κυνικός έχοντας ως βασικό στόχο την διατήρηση της εξουσίας.

Αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος..

 

[ΠΗΓΗ: capital.gr., του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, 19/4/2016]