ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “ΧΑΡΤΙ” ΤΟΥ “ΑΜΙΑΝΤΟΥ”

actinolite_5Εμφανίστηκε πάλι η κα Καδόγλου του Παρατηρητηρίου στο «The Press Project», με το οποίο προφανώς έχει άριστες σχέσεις, διότι κάπου άλλου δεν βλέπουμε άρθρα της…

Έτσι σε ακόμα ένα ασυνάρτητο άρθρο, επαναφέρει τις γελοιότητες του Ομότιμου και του υφηγητής εξ Αμβούργου Αρίκα. Ομολογεί πως η έκθεση του καθηγητή κοιτασματολογίας του ΕΚΠΑ Σκαρπέλη καθηγητή για την παρουσία αμιαντόμορφων ορυκτών σε δείγματα μεταλλεύματος και στείρων των Σκουριών δεν εντόπισε τρεμολίτη, αλλά ακτινόλιθο, η ινώδης μορφή του οποίου υπάγεται επίσης στα ορυκτά αμιάντου. Αλλά ο ακτινόλιθος των Σκουριών δεν είναι «αμιαντόμορφος», κατά συνέπεια «δεν απαιτείται συμμόρφωση προς  τη σχετική με τον αμίαντο νομοθεσία».

Αλλά ο καθηγητής κατηγορείται από την κα Καδόγλου ως «γνωστός για τις φιλομεταλλευτικές του απόψεις», και η επίσημη έκθεση του Πανεπιστημίου αμφισβητείται επίσης… Η ερώτηση προς την κα Καδόγλου είναι το πόσο αξιόπιστοι είναι ο Ομότιμος και ο Αρίκας που ούτε εν ενεργεία σε ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι, και έχουν «στιγματιστεί» ως φανατικοί antigold;

Όσο για το άρθρο καθ’ εαυτό, αναμασήματα της πατάτας του τρεμολίτη, διανθισμένα με ολίγη από ακτινόλιθο…

Και βέβαια, το άρθρο, όπως τα περισσότερα προέλευσης Παρατηρητηρίου, τελειώνει με κινδυνολογία:

«[…] Επιπλέον και το κυριότερο,  μέτρα πρόληψης και προφύλαξης θα λαμβάνονται μόνο στο χώρο του εργοταξίου, ενώ η διασπορά της καρκινογόνου σκόνης θα είναι πολύ ευρύτερη. Όλα αυτά θα συμβαίνουν στην τουριστική Χαλκιδική που είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ελλάδα και όπου έχουμε χωριά σε αποστάσεις μόλις 3 και 4 χιλιομέτρων. Για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που θα εκτίθενται και αυτοί στην ίδια σκόνη, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη προστασίας τους.»

Δηλαδή, δεν αρκούν τα μέτρα που θα επιβάλλουν οι αρμόδιες επιχειρήσεις… Το Παρατηρητήριο ξέρει καλύτερα… Να βάλουμε και λίγο τουρισμό, να ανησυχήσουμε και τους κατοίκους των κοντινών χωριών… Μπας και πάρει πάνω του το «κίνημα» που ξεψυχάει… Σε «Πανελλήνια κινητοποίηση» μαζεύτηκαν 20-30 άτομα!!! Άντε γεια….