Ο ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

550_334_472937«Στη Φλώρινα, σε αντίθεση με το δήμο Αριστοτέλη, επικρατούν η λογική και η σύνεση, και όχι ο λαϊκισμός και οι ιδεοληψίες.»

  • Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να διοργανώσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο κλειστό γυμναστήριο της Αρναίας στη Χαλκιδική. Απέστειλε, για το σκοπό αυτό, στο δήμο Αριστοτέλη σχετική επιστολή, ζητώντας την άδεια για τη χρήση του γυμναστηρίου. Όπως εξήγησε η Ομοσπονδία, αφορμή για την επιλογή της Αρναίας ήταν η ανακήρυξη από την UNESCO του 2016 ως “έτος Αριστοτέλη”, καθώς φέτος συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από τη γέννηση του αρχαίου έλληνα φιλοσόφου.
  • Η Ομοσπονδία δοκίμασε μεγάλη έκπληξη όταν έλαβε την απορριπτική απάντηση του δήμου. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς, ο λόγος που το αίτημα απερρίφθη είναι ότι χορηγός του πρωταθλήματος, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στις 22 Απριλίου, είναι η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”! Σύμφωνα λοιπόν με το δήμαρχο, ό,τι έχει σχέση με την “Ελληνικός Χρυσός” είναι επικηρυγμένο και ανεπιθύμητο. Ακόμη και εάν πρόκειται για αθλητική εκ δήλωση.
  • Η διοργάνωση θα έφερνε στην περιοχή περί τις 3.000 διανυκτερεύσεις και περίπου 8.000 γεύματα, δηλαδή μία σημαντική τόνωση στην τοπική οικονομία. Αυτός ήταν ο λόγος που ο σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών Αρναίας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη στάση του δήμου. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η χορηγία των εκ δηλώσεών της από μεγάλες το πικές επιχειρήσεις αποτελεί πάγια τακτική.
  • Αναφέρει, μάλιστα, ως παραδείγματα τη χορηγία της επίσης ρυπαίνουσας ΔΕΗ σε παλιότερο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη Φλώρινα, όπως και τη χορηγία από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη σε διοργάνωση της Ομοσπονδίας, η οποία φιλοξενήθηκε στην Κόνιτσα. Με τη διαφορά ότι εκεί, σε αντίθεση με το δήμο Αριστοτέλη, επικρατούν η λογική και η σύνεση, και όχι ο λαϊκισμός και οι ιδεοληψίες.

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 06/04/2016, στήλη «Υστερόγραφο»]