ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΠΙΡΤΖΗ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΑΙΠΕΔ: «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΙΗΣΕΩΝ»!!!

625_3FAB493F-5DC8-C044-F119-C2E156F520ADΗ τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για τις επιλογές του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε τις αντιδράσεις, τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση» ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε: «Θα έχετε δει και εσείς τα δημοσιεύματα που σας φέρνουν σε συνεχή κόντρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Εντέλει συμφωνείτε με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του Λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ;»

Και η απάντησή του: «Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί.»

ΝΔ: Κοροϊδεύουν το λαό

«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις» αναφέρει η ΝΔ και καταλήγει: «Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.»

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση-τσίρκο

Το ΠΑΣΟΚ στη δική του ανακοίνωση σημειώνει: «Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας); Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους για αυτό λένε ό,τι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ.»

Ένωση Κεντρώων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του

Ο Γιάννης Καλιάνος, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του’, με τίτλους τέλους ‘Μας συγχωρείτε που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά’. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;»

[ΠΗΓΗ: in.gr., 9/4/2016]