ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

STOES-OLYMP-20150525-103Με μία σκληρή ανακοίνωση το Σωματείο των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας που χθες αντιμετώπισε την εχθρότητα και την αδιαλλαξία εκ μέρους της ηγεσίας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, απαντά επί της ουσίας, ξεγυμνώνοντας τα όποια επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Το κωμικό είναι πως κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αντιμετώπιση των απολύσεων με τα μεταλλεία κλειστά!!! Περιμένουμε όλοι, λοιπόν… Να βρει η κυβέρνηση ένα «ισοδύναμο» με την επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής, το οποίο θα μπορεί όχι μόνο να συντηρεί πάνω από 2.000 σε μισθοδοσία αλλά και την απασχόληση σε ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνον, με τις παράπλευρες εργολαβίες… (Μάλλον θα περιμένουμε πολύ…)

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τη συνάντηση των εκπροσώπων της με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία είναι ένα ακόμη σύντομο ανέκδοτο από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτοί που μόλις προχθές βανδάλιζαν, γκρέμιζαν περιφράξεις και δημιουργούσαν επεισόδια στις Σκουριές, με πρωταγωνιστική συμμετοχή της τοπικής βουλευτίνας και περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούν για συμμετοχή σε … προσχεδιασμένη κοινωνική ένταση! Να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους καλύτερα.

Αν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θέλει πράγματι να μην απολυθούν δύο χιλιάδες εργαζόμενοι, έναν τρόπο έχει να το κάνει. Να καλέσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη να εφαρμόσει τη νομιμότητα, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδοτήσεων. Μετά από πίεση των εργαζομένων η εταιρεία έχει δεσμευτεί απέναντί μας. Με τις άδειες που η κυβέρνηση στερεί τόσον καιρό στον επενδυτή, όχι μόνο δεν θα είχαμε απολύσεις αλλά σήμερα θα είχαμε άλλους 500 συναδέλφους.

Όλα τα υπόλοιπα συνιστούν προφάσεις εν αμαρτίαις του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα ψέματα τώρα τέλειωσαν. Ξέρουμε καλά ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας. Ποιοι είναι με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας και ποιοι με τη μιζέρια, τη φτώχεια και την ανεργία. Και δεν το ξέρουμε μόνον εμείς. Τώρα, το ξέρει όλη η Ελλάδα. 

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας  “Αγία Βαρβάρα”

Ο πρόεδρος,  Γεώργιος Χατζής – Ο Γραμματέας, Νίκος Αλεύρας»