ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ «Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ!»

λήψη-4Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας απαντούν σκληρά σε χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Αριστοτέλη, με το οποίο για άλλη μια φορά, ο Δήμος λειτουργεί ως αρχή κατά των Μεταλλείων και απαιτεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ την ΜΗ τήρηση της νομιμότητας!!! Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

«Με αφορμή την άδεια δόμησης που εκδόθηκε από την πολεοδομία της Αρναίας – μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (!!!) – ο Δήμος ΜΑΣ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης να διακόψει την μεταλλευτική επένδυση…

Η απόλυτη παραφροσύνη της δημοτικής αρχής σε ένα Δελτίο Τύπου που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την Κυβέρνηση γιατί δεν κατάφερε να παρεκκλίνει του νόμου.  Γιατί δεν πέτυχε να διακόψει μια νόμιμη διαδικασία… Και ΑΠΑΙΤΕΙ από την Κυβέρνηση να δεσμευτεί για την μη ολοκλήρωση του ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΕ Κ.Υ.Α. επενδυτικού σχεδίου!

Μπαίνουν στη ζυγαριά, από τη μια η εργασία και το δημόσιο όφελος και από την άλλη οι εντυπώσεις, και προφανώς βαραίνει περισσότερο το δεύτερο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!

Η υποκριτική στάση του Δήμου χτυπάει κόκκινο όταν στο ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρει ανησυχία για επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων… Των εργαζομένων που είναι 3ης και 4ης γενιάς μεταλλωρύχοι. Των εργαζομένων που προσφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Των εργαζομένων που κάποιοι επίμονα προσπαθούν να στείλουν στην ανεργία.

Ως δημότες αυτού του δήμου και ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας αισθανόμαστε ντροπή για αυτό το δημοσίευμα και καλούμε τη δημοτική αρχή να το πάρει πίσω.

Απαιτούμε από τον Δήμο Αριστοτέλη να λειτουργήσει έστω και καθυστερημένα ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ Αρχή και ΟΧΙ ως ΑΡΧΗ κατά των Μεταλλείων Κασσάνδρας και ρωτάμε ποιος δίνει το δικαίωμα σε εκλεγμένα όργανα της Αυτοδιοίκησης να χρησιμοποιούν τον θεσμικό ρόλο που τους έδωσαν οι πολίτες όλης της περιοχής για να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, σε ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ;

Καλούμε όλους τους νοήμονες πολίτες του τόπου μας να αρπάξουν την ευκαιρία και να ΔΟΥΝ την αλήθεια. Σήμερα ο Δήμος Αριστοτέλη αποδεικνύει ότι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ, το καλό του τόπου μας, και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ζητά πιο ΞΕΚΑΘΑΡΑ από ποτέ να καταπατηθεί η δικαιοσύνη, η προστασία του περιβάλλοντος, το δημόσιο συμφέρον και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής μας.

Ο Δήμος μας, όπως όλες οι διοικητικές αρχές, ΩΦΕΙΛΕΙ να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και τους δημότες του! Οφείλει να υπερασπίζεται το μακροπρόθεσμο όφελος για το σύνολο της περιοχής. Οφείλει να τιμά την ιστορία του τόπου. Οφείλει να ακούει τις φωνές των δημοτών του και όχι να τους χρησιμοποιεί.

Παραμένουμε αγωνιζόμενοι για τη μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής, για ανοιχτές δουλειές για όλους, με σεβασμό στους νόμους του Κράτους και κυρίως με σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που παλεύουν να πάνε μπροστά με τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας».