ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ… ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

gynaikes_skouries_1

Η Αυγή μας πληροφορεί πως «Ουσιαστικής και συμβολικής σημασίας ήταν η συνάντηση που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με τις γυναίκες μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική»… Κάτι δηλαδή σαν την συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Ολάντ…

Για την πραγματοποίηση της συνάντησης καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είδε την Τρίτη στο Μαξίμου τα μέλη του «κινήματος» και μία ώρα μόνο μετά το τέλος της συζήτησης που είχαν οι γυναίκες ειδοποιήθηκαν πως έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό!!!.

Θετικό ήταν και το κλίμα στη συνάντηση και με τον Π. Σκουρλέτη, ο οποίος «προανήγγειλε την τιμωρία της εταιρείας διά της επιβολής προστίμων για τις παραβιάσεις που προκύπτουν από τα πορίσματα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος». Ανέφερε και εκείνος βέβαια ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στις θέσεις της για τις Σκουριές και ότι κινείται με βασικές της αρχές το δημόσιο συμφέρον, τη προστασία του περιβάλλοντος και τη τήρηση των νόμων.

Η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ήταν πάντως η τελευταία για τα μέλη του κινήματος, που σήμερα θα τα πουν και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με αντικείμενο συζήτησης την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις του κινήματος το προηγούμενο διάστημα.