ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΜΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2013

SONY DSC

Ο κος Σκουρλέτης, Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, δήλωσε τα εξής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ σχετικά με τις Σκουριές:

«Υπάρχουν ζητήματα και άλλα που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικές παραβιάσεις εκ μέρους της εταιρείας. Περιμένω να μου στείλουν κάποια πορίσματα από τους Επιθεωρητές περιβάλλοντος οι οποίοι έκαναν επιτόπιες αυτοψίες, έχουν καθυστερήσει εν μέρει δικαιολογημένα λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά καλό είναι να τα έχουμε μέχρι την Παρασκευή. Πρέπει να έχουμε όλη την εικόνα στα χέρια μας».

Ξέρετε για ποια πορίσματα μιλάει ο κος Σκουρλέτης; Αυτά που κοινοποιήθηκαν στην εταιρεία από το πρώην ΥΠΕΚΑ (Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βόρειας Ελλάδος), στην Ελληνικός Χρυσός τον περασμένο Γενάρη και στα οποία η εταιρεία απάντησε λεπτομερώς και τεκμηριωμένα με δύο μακροσκελείς διευκρινιστικές εκθέσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στο ΥΠΑΠΕΝ πλέον, τον περασμένο Φλεβάρη. Η μία έκθεση αφορούσε το υποέργο Ολυμπιάδας και η άλλη το υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου. Και βέβαια αφορούσαν ελέγχους που έγιναν από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Το ΥΠΑΠΕΝ υποστήριξε πως οι απαντήσεις της εταιρείας δεν το ικανοποίησαν και το θέμα σταμάτησε εκεί. Τώρα τα πορίσματα επανέρχονται ως έσχατο όπλο, διότι όπως διαφαίνεται, η απόφαση του ΣτΕ την άλλη Παρασκευή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κα Ιγγλέζη… Η ίδια μάλιστα το προεξοφλεί ήδη σε δηλώσεις της… Τι θα πει στο φανατικό της ποίμνιο; Πως ο Σκουρλέτης ξανάνοιξε τις Σκουριές επειδή αποφάσισε θετικά το ΣτΕ; Και τόσα λόγια του αέρα προεκλογικά; Και τόσοι «αγώνες»; Το λατρευτό μας «κίνημα»; Πως θα ζήσουμε χωρίς βαρβάρους; Όλα Κούγκι;;;;