ΤΟ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΜΕ ΟΜΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ!!!

igme

Ορίστηκε χθες, με ΚΥΑ του Υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη, που αποστέλλεται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο ανασυστάθηκε πριν λίγες ημέρες με την ΚΥΑ 12935 (ΦΕΚ 1247, 24/6/2015). Το Δ.Σ. του ΙΓΜΕ αποτελείται από τους: Μουντράκη Δημοσθένη, Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Λειβαδάρο Ρουσέτο, Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό, ως Γενικό Διευθυντή και μέλη τους Σπυρόπουλο Νικόλαο, Προϊστάμενο Δ/σης Αατομείων, Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών του ΥΠΑΠΕΝ, Δαμίγο Δημήτριο, καθηγητή ΕΜΠ, Παπαζάχο Κωνσταντίνο, καθηγητή ΑΠΘ, Μαυρίδη Παναγιώτη, Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό, και Σμυρνιώτη Χαράλαμπο, Δρ. Υδρογεωλόγο, ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, με αναπληρωτή του τον Αραπογιάννη Ευάγγελο, Κοιτασματολόγο.

Γράφτηκαν πολλά για τους αμέτρητους διορισμούς μελών Δ.Σ. από τον σύντροφο Λαφαζάνη, που έκανε κόσμο και κοσμάκη “πρόεδρο”, στους δεκάδες (ή εκατοντάδες; ή μήπως χιλιάδες;)…. οργανισμούς που εποπτεύει. Μια από τις σύγχρονες παραδοχές των ευρωπαϊκών κρατών είναι ότι δεν πρέπει να αλλάζει ολόκληρη η κρατική διοίκηση, σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Ο Λαφαζάνης το τερμάτισε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σας μοιάζει αυτό με ευρωπαϊκή χώρα; Δικαιούμαστε να είμαστε στο στενό πυρήνα της Ε.Ε. κι άλλες τρίχες; Οι άνθρωποι θέλουν να χώσουν στο δημόσιο όσους προλάβουν. Όσους διόρισαν άλλοι, ακόμη κι αν είναι οι καλύτεροι του κόσμου για τη δουλειά, τους ξηλώνουν.

Πάρτε για παράδειγμα τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, τον οργανισμό δηλαδή που διαχειρίζεται την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη στην Αθήνα, τις ιχθυόσκαλες κ.λπ.… Στα πλαίσια του συμμαζέματος που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση η θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου είχαν συγχωνευτεί σε ένα πρόσωπο, όπως και σε πολλούς άλλους οργανισμούς για κόψιμο δαπανών. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο επαναφέρει τη θέση του Προέδρου και διορίζει έναν τύπο που διδάσκει με σύμβαση 407 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σύρο και δηλώνει … καθηγητής Πανεπιστημίου (!!!), αλλά βγάζει και θέση Αντιπροέδρου(!), ενώ διατηρεί φυσικά και τον διευθύνοντα σύμβουλο (γιατί κάποιος πρέπει να κάνει και τη δουλειά…). Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…