ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ (ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ;… ΤΙΠΟΤΑ!)

1

Διαβάζουμε στο respentza πως εμφανίστηκε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη. Σας την παραθέτουμε αυτούσια:

«Δυστυχώς, γινόμαστε ξανά μάρτυρες μιας δυσάρεστης, απαράδεκτης και θλιβερής εικόνας που δεν τιμάει τόσο τους δημότες όσο και την εικόνα του Δήμου Αριστοτέλη που προβάλλεται στο Πανελλήνιο. Αν και ήταν ήδη γνωστή η πορεία προς τις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού αλλά και η αντισυγκέντρωση των εργαζομένων της μεταλλευτικής εταιρίας, για άλλη μια φορά οι Αστυνομικές Αρχές αποδείχθηκαν επικίνδυνα κατώτερες των προσδοκιών με αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης, τη βίαιη συνάντηση των δυο πορειών και τελικά τη χρήση βίας και χημικών ως μόνιμη απάντηση για τον κατευνασμό των διαδηλωτών.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη καταδικάζουμε τα θλιβερά γεγονότα στις Σκουριές, τις προαναγγελθείσες διακοπές της κυκλοφορίας και το ρόλο των εργαζομένων ως “αγανακτισμένων” θεματοφυλάκων και φορέων πίεσης της μεταλλευτικής εταιρίας. Καταδικάζουμε επίσης τις καταστροφές περιουσιών που έγιναν στην Ιερισσό και γενικότερα τους προπηλακισμούς και τη χρήση βίας από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατακριτέες και ακυρώνουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης του σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Δεν θα μπούμε όμως περαιτέρω στον πειρασμό να καταλογίσουμε ευθύνες και υπαιτιότητες ή να μιλήσουμε για τυχόν σκοπιμότητα του επιχειρούμενου κλίματος γιατί αυτή τη στιγμή προέχει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής επίλυσης του θέματος. Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα ανεχθούμε από κανέναν εμμονή σε μια αντιπαράθεση χωρίς ουσία για το ποιός είναι ο πρωταίτιος, στείρα άρνηση και προσπάθεια να μεταφερθούν οι ευθύνες από τη μια πλευρά στην άλλη και τούμπαλιν.

Απευθύνουμε δραματική έκκληση για ψυχραιμία και ταυτόχρονα παράκληση να σταματήσουν από όλες τις πλευρές οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, οι προσβολές και οι αντιπαλότητες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πυροδοτούν και να κλιμακώνουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα και να δημιουργούν βαθύτερο ρήγμα στην υφιστάμενη διαίρεση της τοπικής κοινωνίας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της και να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση του προβλήματος και την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή μας.»

Αντί σχολίων, θα παραθέσουμε μόνο τα σχόλια των αναγνωστών του Respentza:

  • «Το παιδί μίλησε! Ασυνταξίες (ως συνήθως), βερμπαλισμοί και “έπεα πτερόεντα”. – 6 Απριλίου 2015 – 7:21 μ.μ.»
  • «Λανθασμένη δήλωση του Δήμου Αριστοτέλη. Άστοχες, άτοπες και άκαιρες δηλώσεις. Ίσως καλό θα ήταν να αναλογιστεί και ο Δήμος Αριστοτέλη τις δικές του σοβαρές ευθύνες οι οποίες κατά ένα μέρος οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση προτού επιρρίψει ευθύνες στη Κυβέρνηση και στην Αστυνομία. – 6 Απριλίου 2015 – 7:55 μ.μ.»
  • «Τους πρώτους τους βάζεις σε εισαγωγικά “αγανακτισμένους” και για τους δεύτερους λες καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται αυτή… Δεν έχεις καταλάβει ακόμη από που προήλθε? – 6 Απριλίου 2015 – 8:08 μ.μ.»
  • «Τόσο ¨λίγη¨ δήλωση από έναν που αυτοαποκαλείται ο Δήμαρχος της ενότητας… Τελικά στάθηκε λίγος και απών ΑΝΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ – 6 Απριλίου 2015 – 8:10 μ.μ.»
  • «Οι εργαζόμενοι και οι πραγματικοί κάτοικοι είναι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ και όχι “αγανακτισμένοι”. Κυρίως με την πάρτη σου φίλτατε Μίχο και όχι τόσο με τα Συριζοοικολογάκια που τα ξέραμε καλά τι φρούτα είναι. Ας τα βλέπουν αυτά όσοι από τα Μαδεμοχώρια σε ψήφισαν γιατί πίστεψαν τα παραμύθια σου, ότι δήθεν θα φέρεις ενότητα στο δήμο. – 6 Απριλίου 2015 – 8:15 μ.μ.»
  • «Πού ήταν ο δήμαρχος χτες να μεσολαβήσει ο ίδιος προσωπικά για την εκτόνωση της κατάστασης. Αντί να επιδίδεται σε λεκτικές ασυναρτησίες καλά θα κάνει να πιάσει το πρόβλημα από τη ρίζα του και να το λύσει. Πού ήταν χθες το βράδυ όταν δημότες της Ιερισσού που πολιορκούνταν απο antigold τον καλούσαν για να παρέμβει; – 6 Απριλίου 2015 – 8:36 μ.μ.»
  • «Επιτέλους!!! Ήρθε η πολυπόθητη ΕΝΟΤΗΤΑ! Πόσο δίκιο είχαν οι αγωνιστές της Ιερισσού πως για όλα έφταιγε ο Πάχτας! Πως δεν το καταλάβαμε νωρίτερα να τον διώχναμε μια ώρα αρχύτερα! Επιτέλους έφτασε η ώρα που όλοι μαζί οι δημότες ενωμένοι και μονιασμένοι όσο ποτέ άλλοτε, με μπροστάρηδες τους τοπικούς μας ηγέτες και κυρίως την άξια βουλευτίνα μας θα βαδίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής! Το μόνο που με στεναχωρεί είναι που χάσαμε τρεισήμισι χρόνια στασιμότητας, εντάσεων και διχόνοιας!!! Αλλά, “κάλλιο αργά, παρά ποτέ”… – 6 Απριλίου 2015 – 8:53 μ.μ.»