ΠΕΡΙ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ

1-AGEL5

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο Protagon “«Θα έχουμε νεκρό»; Κι εσύ τι κάνεις;”

Εκτός από σχολιαστής της επικαιρότητας και αναλυτής των ειδών της Αριστεράς, ο Γιάννης Πανούσης επέλεξε χτες να παίξει και τον ρόλο της Κασσάνδρας. «Θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές», ήταν η νεότερη προφητεία του (εδώ).

Είναι πρωτοφανές υπουργός με αρμοδιότητα τη δημόσια τάξη να μιλάει σαν κάποιος τρίτος και να «προειδοποιεί» -ποιον άραγε;- για το κακό που (βλέπει;) να έρχεται.

Τι θα πει «η κυβέρνηση να αποφασίσει» (για όσα γίνονται στις Σκουριές, για τις καταλήψεις, για τους αντεξουσιαστές που καίνε, κτλ); Αποκλείεται να μην το έχει καταλάβει: κυβέρνηση είναι (και) ο ίδιος.

Κι αν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει πράξη την πολιτική που πιστεύει, επειδή κάποιοι συνάδελφοί του τον εμποδίζουν, υπάρχει ο πρωθυπουργός. Αυτός έχει υποχρέωση να λύσει τις διαφορές μεταξύ των υπουργών του, να καθορίσει την πολιτική και να αναθέσει σε κάποιον να την εφαρμόσει. Αν δεν συμβεί ούτε αυτό, ο υπουργός που φοβάται ότι «θα έχουμε νεκρό», δεν έχει άλλη οδό από την παραίτηση.

Αν -ο μη γένοιτο- η προφητεία του επαληθευτεί, ο κ. Πανούσης δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, μόνο και μόνο επειδή προειδοποίησε. Οι πολιτικοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης δεν είναι (μόνο) για να μιλάνε. Βασική τους αποστολή είναι να παίρνουν αποφάσεις και να δρουν για να προλάβουν τα χειρότερα, αν πιστεύουν ότι έρχονται.

Ο Αισχύλος το είχε γράψει εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια: «Εργω κ’ ουκέτι μύθω»…

ΠΗΓΗ: http://www.protagon.gr/, 7/04/2015