ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ!

img_101714236140311424866162

Μετά τη δήλωση που έκανε για τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική και τη διευκρινιστική που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Bee Channel και την Κατερίνα Σμυρλή.

Νομίζουμε ότι απ’ αυτό τον κύκλο δηλώσεων του κ. Τσιρώνη φάνηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη εικόνα στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τη μεταλλευτική επένδυση που εξελίσσεται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά και εξαιτίας των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται από τους γνωστούς “antigold” κύκλους, αποφασίζονται κάποιες ενέργειες ή γίνονται κάποιες διευκρινήσεις σε αρχικές δηλώσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το γόητρο και η δίψα τους για λουκέτο σώνει και καλά στα μεταλλεία.

Από την άλλη ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι επειδή δεν μπορεί να βασίζεται σε “ψυχρά τοπογραφικά σημειώματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά θέλει να επισκεφτεί το ταχύτερο δυνατό την περιοχή για να αποκτήσει προσωπική εικόνα και άποψη.

Το οξύμωρο αλλά και απολύτως ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούνται από τους “antigold” ότι πριν καν αποκτήσει αυτή την εικόνα που έχει ανάγκη ο ίδιος, ζήτησε από το δασαρχείο Αρναίας να διακοπούν οι υλοτομικές εργασίες στις Σκουριές για να ελεγχθεί αν αυτές συμβαδίζουν με τα τοπογραφικά σημειώματα των αδειών που έχουν εκδοθεί…!

Αυτό το αλαλούμ που επικρατεί με την κυβέρνηση περιέγραψε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφανείας Γιώργος Χατζής μιλώντας και αυτός με τη σειρά του στον τηλεοπτικό σταθμό Bee Channel και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Σμυρλή.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφέρθηκε στο προφανές που αφορά τη διγλωσσία των κυβερνητικών δηλώσεων σε σχέση με το ζήτημα, όπως και στα εμπόδια που ορθώνονται στην προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της κυβέρνησης, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στην Αθήνα.

Όπως είναι φυσικό επακόλουθο αυτές οι καταστάσεις επιτείνουν την ανησυχία των χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, κάτι που υπογραμμίστηκε από τον κ. Χατζή, ο οποίος έκανε λόγο και για μαζική κάθοδο στην Αθήνα και τη βουλή αν το απαιτήσουν οι καταστάσεις.

Στα δυο βίντεο που ακολουθούν είναι οι δηλώσεις του κ. Τσιρώνη και ακολουθούν οι δηλώσεις του Γ. Χατζή.

Δείτε εδώ και εδώ

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 26/02/2015]