Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η… ΕΛΠΙΔΑ)

01

Σχετικά με το έγγραφο που έστειλε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της ΝΑ, Νίκος Ταγαράς, ζητώντας από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη την έκδοση άδειας δόμησης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», ο δήμος απάντησε «Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε και θα εξεταστεί όταν έλθει η σειρά του».

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, δήλωσε πως «Σήμερα (σ.σ. χθες) λάβαμε το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού. Η Πολεοδομία είναι υπηρεσία και οφείλει πλήρη συμμόρφωση στους νόμους. Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Έχουμε πρωτοκολλήσει το αίτημα έκδοσης αδείας της “Ελληνικός Χρυσός” και προχωράει κανονικά με τη σειρά του. Προηγούνται όμως άλλες υποθέσεις που έχουν παλαιότερο πρωτόκολλο, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα αφορούν πάλι την “Ελληνικός Χρυσός”. Δυστυχώς, με το υπάρχον προσωπικό δεν γίνεται πιο γρήγορα. Όπως είπα, η υπηρεσία τηρεί τη νομιμότητα».

Σχετικά με την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεωργαντζής, δήλωσε: «Το έγγραφο του κ. υπουργού δεν είναι υπόψη της εταιρείας. Ωστόσο, η άδεια που ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από την Πολεοδομία από τις 13 Νοεμβρίου 2014. Δεν το έπραξε μέχρι τώρα και η εταιρεία θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των περίπου 2 χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί».

Μα πως κάνετε έτσι κε Γεωργαντζή… Χάλασε ο κόσμος για 2 μήνες; Αφού ξέρετε τι περιμένουμε… ΝΑ έρθει ο Αλέξης να κλείσει την επένδυση και 2000 μεταλλωρύχοι με τις οικογένειές τους να αναζητούν δουλειά στα προγράμματα για ανέργους του ΣΥΡΙΖΑ…