ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ…

site-banner

Διαβάζω απόσπασμα από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, της δημοτική παράταξης του δημάρχου Γιάννη Μίχου. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο antigold.org «χωρίς σχόλια»… Πολύ καλή κίνηση Τόλη, «χωρίς σχόλια» θα την αναρτήσουμε κι εμείς… Οι συνδημότες έχουν και μνήμη, και μυαλό…

«Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μια σειράς δημοσιευμάτων στο antigold, το γνωστό ιστοχώρο του απανταχού τιμωρού των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της δημοτικής Αρχής του δήμου Αριστοτέλη αλλά και προσωπικά το κύρος του Δημάρχου.

Δημοσιεύματα με θολό περιεχόμενο και γενικεύσεις όπως αυτό που προσπαθεί να κατακεραυνώσει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στο δήμο παρουσιάζοντας την έμμεσα σαν αντίπαλο του αντιμεταλλευτικού κινήματος, στη συνέχεια με απλοϊκά ευφυολογήματα λεκτικές ακροβασίες και επιλεκτική μνήμη επαναφέρει το γνωστό πολυφορεμένο και απαντημένο ακόμα και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, υποτιθέμενο θέμα του νερού στο Νεοχώρι, ξεχνώντας να αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των εγγράφων που επικαλείται αφορούν άλλη υποτιθέμενη μελλοντική γεώτρηση και όχι αυτή που σήμερα υδρεύεται το χωριό ούτε επίσης και αυτή που πρόκειται να το υδροδοτήσει στο μέλλον (ραφτάδικα).

Κατόπιν με λεκτικές λαθροχειρίες ονοματίζει τη παράταξη της αντιπολίτευσης σαν «όραμα ανάπτυξης» αντί του ορθού «όραμα πολιτών» και ψαρεύοντας στα θολά νερά της σύγχυσης προσπαθεί να καταδείξει ταύτιση θέσεων και στρατηγικών με την σημερινή αντιπολίτευση που αν μη τι άλλο έμεινε στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών για τη μονομερή προσήλωση και εξάρτησή της στο όραμα της μεταλλευτικής «ανάπτυξης» εμποδίζοντας και καταπνίγοντας οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια όπως για παράδειγμα τις επεκτάσεις οικισμών. Τέλος ο προαναφερόμενος ιστοχώρος ξεσπαθώνει για τη νομιμότητα επιβολής μεταλλευτικών τελών ταυτιζόμενος εκ νέου απόλυτα με την κατάθεση ένστασης της αντιπολίτευσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ.Θ. σε σχέση με τον προϋπολογισμό του δήμου.

Τα ερωτήματα εύλογα και ο στόχος προφανής. Κάποιοι με την υπεύθυνη και στιβαρή στάση της νέας δημοτικής αρχής φαίνεται να χάνουν το ρόλο τους ως «ηγέτες» και «ρυθμιστές» των εξελίξεων στην περιοχή έναν ρόλο που τον επιδιώκουν εδώ και πολλά χρόνια χωρίς καμιά επιτυχία ένα ρόλο που χρειάζεται απέναντί του για να τρέφει και να τρέφεται το άλλο άκρο την πλευρά δηλαδή της σημερινής αντιπολίτευσης. Έναν δίπολο που για να αναπαράγεται πρέπει να φαλκιδεύεται κάθε προσπάθεια για αλλαγή του σημερινού μεταλλευτικού μοντέλου εργασιακής μονομέρειας και προοπτικής προσπαθώντας να παρουσιάσει την έννοια της πραγματικής ανάπτυξης ως κάτι ένοχο και μιαρό για το δήμο […]».