Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ “ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

images

Διαβάσαμε στο τύπο κάποιες ειδήσεις οι οποίες δείχνουν συγκεκριμένες πρακτικές για την επέλαση της «Αποανάπτυξης», όπως αυτή έχει εκφραστεί επανειλημμένως στην υπόθεση #Skouries…

«Το ΣτΕ ακύρωσε επένδυση 80 εκατ. ευρώ στη νησίδα Αλατάς του Παγασητικού κόλπου. Συγκεκριμένα «το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας γνωμοδότησε υπέρ της προσφυγής που είχαν υποβάλει κάτοικοι και περιβαλλοντικό σωματείο της ευρύτερης περιοχής, που εναντιώνονταν στην προωθούμενη τουριστική επένδυση της εταιρείας United Five Development Hellas» (http://www.kathimerini.gr/759342/article/oikonomia/realestate/akyrwshependyshsstonalataapotoste). Το ΣτΕ ακύρωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος, με το επιχείρημα ότι δεν είναι επιτρεπτή η ανάπτυξη ακινήτων σε περιοχές όπου δεν έχει γίνει χωροταξικός σχεδιασμός, δηλαδή δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης. Δηλαδή το ΣΤΕ δεν λέει καν ότι αυτή η συγκεκριμένη χρήση γης δεν είναι κατάλληλη, αλλά ότι αφού δεν υπάρχει ευρύτερο σχέδιο για την περιοχή, τότε η χρήση είναι οπωσδήποτε ακατάλληλο. Είναι σαν να λέμε ότι ένας άνθρωπος δεν είναι υγιής γιατί δεν έχει κάνει εξετάσεις που να το αποδεικνύουν.[…].

Γιατί η τακτική με την οποία έγινε και αυτό το σαμποτάζ είναι συνηθισμένη. Μια επιτροπή κατοίκων, που είναι συνήθως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ψευτοΚΚΕ, κάνει προσφυγή στο ΣτΕ και αυτό την κάνει δεκτή. Αυτή η τακτική έχει εφαρμοστεί στα μεταλλεία της Χαλκιδικής παλιότερα, στον εκσυγχρονισμό της Πετρόλα, στο Βοτανικό με το εμπορικό κέντρο της Βωβός κ.λπ., κ.λπ.»

Τώρα το τεστ: Που το διαβάσαμε αυτό; Στην Ελεύθερη Ώρα; Στην Δημοκρατία; Στην Εστία; Στην Βραδυνή; ΟΧΙ…. Στο site http://www.oakke.gr/ , της οργάνωσης ΟΑΚΚΕ, (Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, ζήτω Μαρξισμός, Λενινισμός, Μαοϊσμός)… Δείτε εδώ και μόνοι σας… Είπατε τίποτα;;;;

Και η επιχειρηματολογία υπέρ μορφών ανάπτυξης που παραδοσιακά η Αριστερά (ΟΛΗ η Αριστερά) απορρίπτει, συνεχίζεται, στο ίδιο άρθρο:

«Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι δυστυχώς αληθινό! Το 1999 όλες σχεδόν οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής αποφάσισαν τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου. Πρόκειται για μια επένδυση 12 εκατ ευρώ.  Έτσι ίδρυσαν τη συλλογική πολυμετοχική εταιρεία “Τεχνόπολη-Ακρόπολις” στην οποία μετείχαν 130 όμιλοι πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αγόρασαν ένα ανενεργό ορυχείο αργίλου στο 26ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Παρά τις υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα, τις διάφορες εφορίες αρχαιοτήτων κ.λπ. που ενέκριναν την επένδυση, οι σαμποταριστές στο ΣτΕ το 2006 γνωμοδότησαν ότι “μη νομίμως η περιοχή της Τεχνόπολης εξαιρέθηκε από τις ζώνες προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, όπως αυτές είχαν προσδιοριστεί σε σχετικό προεδρικό διάταγμα”. Ωστόσο το 2008 το ΣτΕ έκρινε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει. Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου η έκταση αποκτά τους υφιστάμενους όρους δόμησης στις ζώνες προστασίας της Πάρνηθας. Ωστόσο, το 2012 το 5ο τμήμα του ΣΤΕ, το πιο ειδικευμένο στο σαμποτάζ, ακύρωσε το συγκεκριμένο Π.Δ. με αποτέλεσμα το έργο-τουλάχιστον όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί- να μην μπορεί να προχωρήσει».

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ;