ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

summer1

Η Εφημερίδα των Συντακτών και η ΑΥΓΗ ενθουσιάστηκαν με τον Μανού Τσάο… Ο Ισπανογάλλος καλλιτέχνης και ακτιβιστής του κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ οι οποίοι του εξήγησαν τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν από την ώρα που πέρασε στα χέρια τους το εργοστάσιο, ένα πείραμα αυτοδιαχείρισης που συζητιέται σε όλη την Ευρώπη.

Στη συναυλία της Δευτέρας εκπρόσωποι διαφόρων κινημάτων ανά διαστήματα ανέβαιναν στη σκηνή και άπλωναν τα πανό τους. Ανάμεσά τους, μέλη του κινήματος SOS Χαλκιδική, και του S0Sτε το Νερό. Τη συναυλία άνοιξαν οι Active Member, που αφιέρωσαν τα τραγούδια τους στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και στον αγώνα κρατουμένων στις φυλακές. Η εφημερίδα των Συντακτών μας πληροφορεί πως «Οι Χαλκιδικιώτες, σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, προ ανήγγειλαν θερμό καλοκαίρι , με μαζικές κινητοποιήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Για να δούμε… Ελπίζω να μείνουν στα παχιά λόγια, γιατί ο τόπος δεν σηκώνει άλλες «κινητοποιήσεις»… Και ο προσεκτικός παρατηρητής θα έχει ήδη διαπιστώσει πως στις διάφορες κινητοποιήσεις οι ντόπιοι συμμετέχουν όλο και λιγότερο… Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ, αλλά σίγουρα οι Σκουριές θα… αναζωπυρωθούν αν τυχόν πάμε για εκλογές… Αυτά για όσους εξακολουθούν να εθελοτυφλούν πως το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά η αντίδραση των «αγνών κατοίκων»…