Ο ΤΟΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…

url

Στο olahalkidiki.blogspot.gr διαβάζουμε σε ανάρτηση του Σωτήρη Μπουζάρα πως ο δικός μας Τόλης έχει επιστρατευτεί από τον υποψήφιο δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη για να εμφανιστεί ο τελευταίος περισσότερο… antigold από τον άλλο antigold υποψήφιο Ηλία Ιωαννάκη. Φώναξε λοιπόν τον Τόλη ο Σταυρίδης, για να πει στους κατοίκους τη συνταγή να γίνουν και οι Σάπες… Σκουριές… Κατάσταση για γέλια ή για κλάματα; Διαβάστε την ανάρτηση και αποφασίστε μόνοι σας:

«Σε κατάσταση απελπισίας πρέπει να βρίσκεται το “εκλογικό επιτελείο” του υποψηφίου δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη (κομματικοί παράγοντες των Σαπών αλλά και το περιβάλλον του Ευριπίδη Στυλιανίδη από Κομοτηνή) ώστε στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την επιστροφή των ψήφων διαμαρτυρίας που πήραν την πρώτη Κυριακή πίσω προς τον Ηλία Ιωαννάκη, σκαρφίστηκαν την παρουσία του γνωστού κατηγορούμενου για συμμετοχή σε χίλια δύο βίαια γεγονότα Τόλη Παπαγεωργίου από την Χαλκιδική, ώστε, μη έχοντας άλλο προεκλογικό επιχείρημα, να πείσουν τον ψηφοφόρο με διάφορα διαφημιστικά κόλπα πως ο εργολάβος και πρώην αντιδήμαρχος του Γιώργου Πιλιλίτση (ΠΑΣΟΚ) είναι “εναντίον του χρυσού”. Και ευτυχώς που έκαναν κάτι τέτοιο αφού έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Από την μία ο Ηλίας Ιωαννάκης, που άσχετα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος μαζί του, κρατά μία σταθερή προσωπική πολιτική γραμμή και δεν θέλει εγκατάσταση εργοστασίου χρυσού στην περιοχή του. Ο αγώνας, ασχέτως σημειώνουμε αν κανείς συμφωνεί μαζί του (γιατί εγώ προσωπικά διαφωνώ γιατί δεν με ενοχλεί ένα εργοστάσιο χρυσού όπως δεν με ενοχλούν και τα άλλα εργοστάσια της περιοχής) γίνεται με συναυλίες, πολιτικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, προώθηση προγραμμάτων στήριξης προς νέους καλλιεργητές, παρουσίαση νέων μορφών καλλιέργειας για εκμετάλλευση της γης μέσω του πρωτογενούς τομέα. Δεν θέλει δηλαδή το ένα και απλά προτείνει και στηρίζει το άλλο.

Από την άλλη ο Γιάννης Σταυρίδης που μπήκε κι αυτός προεκλογικά στο παιχνίδι κρατώντας την σημαία του “αντίχρυσου” χωρίς όμως ποτέ να έχει δώσει το παραμικρό δείγμα πως όντως το πιστεύει αυτό, παρά μόνο ένα μήνα πριν τις εκλογές. Και απουσία άλλης συμμετοχής του στο ζήτημα, αφού ποτέ δεν θυμόμαστε να συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Σαπών που διοργάνωνε τόσα χρόνια ο Ηλίας Ιωαννάκης εναντίον του χρυσού, προσπαθεί με συνθήματα και κόλπα του μάρκετινγκ να πείσει τους ψηφοφόρους πως κι αυτός συμμετέχει σε αυτή την μόδα εναντίον των μεταλλείων. Και το καλύτερο (και ίσως το μοναδικό) που έχει να παρουσιάσει τι είναι; Ο γνωστός Τόλης Παπαγεωργίου που, σεβαστός κατά τα άλλα για τις παλαιότερες ομιλίες και παρεμβάσεις του για το Περιβάλλον αλλά κατακριτέος και καταδικαστέος για τον όποιο βαθμό συμμετοχής του σε βιαιότητες, διχασμό της τοπικής κοινωνίας της Χαλκιδικής και εμφυλιοπολεμικό κλίμα, ένοπλες επιθέσεις από παραστρατιωτικές συμμορίες εναντίον εργαζομένων των μεταλλείων, φωτιές, ζημιές, καταστροφές και ένα σωρό άλλα που ερευνώνται από την δικαιοσύνη!

Όχι στον χρυσό και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του Περιβάλλοντος ο ένας. Όχι στον χρυσό για ένα μήνα πριν τις εκλογές και συμμορίες, φωτιές, βία, όπλα και τραμπουκισμοί παρουσιάζει ο άλλος. Antigold δεν είμαι γιατί δεν θεωρώ πως υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Όπως δεν είμαι antipharmaten ή antiverginabeer ή anti σε οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. Σέβομαι και τιμώ όμως τον ιδεολογικό αντίπαλο, ότι και εάν αυτός πιστεύει και δέχομαι όλα τα επιχειρήματά του, ασχέτως αν διαφωνώ, μόνο όμως στην περίπτωση που η διαφωνία μας κινείται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της ανθρωπιάς.

Αν λοιπόν ο Γιάννης Σταυρίδης θεωρεί πως στην προσπάθειά του να κερδίσει τον Ηλία Ιωαννάκη με κόλπα του μάρκετινγκ μπορεί να μας παρουσιάζει τον γνωστό Τόλη, γνωστό από τις εξτρεμιστικές και ταλιμπανικές του τοποθετήσεις και τις τραμπουκικές του ιδεολογικές καταβολές και θέλει έτσι να μας πει ότι και οι Σάπες μπορούν να έχουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα της Χαλκιδικής όπου αδερφός μισεί τον αδερφό και την μάνα του για να κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι κάποιοι ντόπιοι πολιτικάντηδες, τότε έχω να πω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλο πρόβλημα πολιτικής συμπεριφοράς και ανυπαρξία επιχειρημάτων.

Ένα μήνα πριν τις εκλογές ιδεολόγος δεν γίνεσαι Γιάννη μου».