ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΚΚΕ

kke

Ο κος Γαλατιανός Αλέξανδρος, γραμματέας της ΚΟΒ Ιερισσού του ΚΚΕ, έκανε μια σοβαρή καταγγελία στο μπλογκ Respentza. Θα πρέπει να θεωρήσουμε υπερβολικά κάποια από τα λεγόμενα του κου Γαλατιανού, διότι σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας. Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς με τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, το δικό μας συμπέρασμα είναι πως οι antigold προκειμένου να επωφεληθούν από κάθε ψήφο εναντίον των μεταλλείων φτάνουν μέχρι και στο να προσπαθούν να αποκλείσουν άλλους υποψήφιους να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών! Παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία και σας αφήνουμε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα:

«Δεν είναι μονάχα οι φασίστες και οι νεοναζί της χρυσής αυγής που θέλουν την φίμωση και περιθωριοποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά είναι και αρκετοί άλλοι στον χώρο γύρω από την Ιερισσό που θέλουν και επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Αυτό βεβαίως δεν αφορά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής που είναι δημοκράτες και είναι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και της πολιτικής επιλογής, αλλά αφορά συγκεκριμένα άτομα και ομάδες.

Αυτοί λοιπόν οι υποτιθέμενοι δημοκράτες εδώ και αρκετό διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές αδίστακτα και ανερυθρίαστα κατακρεουργώντας και τσαλαπατώντας τις έννοιες της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, επιδίδονται σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε βάρος των Κομουνιστών και των ανθρώπων  της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με κάθε είδος μέσο, με πίεσης, με απειλές, με βρισιές και με άλλου είδος εκβιασμούς ακόμα και προπηλακισμούς ατόμων της Λ.Σ. προσπαθούν να μας κάνουν να αναδιπλωθούμε και να μη συμμετέχουμε σαν Λ.Σ. στις επικείμενες εκλογές στον Δήμο Αριστοτέλη.

Το επιχείρημα τους; Το σκεπτικό τους; Διασπάμε λένε το μέτωπο ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού. Λες και το ΚΚΕ είναι υπέρ του χρυσού. Λες και το ΚΚΕ είναι υπέρ του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου και υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων.

Μα δεν ήταν το ΚΚΕ πρώτο και μοναδικό κόμμα που κατήγγελλε την αποικιακού χαρακτήρα παραχώρηση – παράδοση στην ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ολόκληρης της μεταλλευτικής περιοχής, των υποδομών, των εργοστασιακών εγκαταστάσεων έναντι πινακίων φακής; Αλλά τότε οι περισσότεροι από αυτούς που επικαλούνται την ενότητα έπαιζαν πρέφα. Μήπως δεν ήταν το ΚΚΕ μαζί με άλλους βεβαίως  τοπικούς παράγοντες που πρωτοστάτησε το 1996 ενάντια στου ανάλογους σχεδιασμούς της TVX τότε στην Ολυμπιάδα; Αλλά τότε τους περισσότερους από τους τωρινούς υπέρμαχους του τοπικού κινήματος (όχι λαϊκού αλλά τοπικού κινήματος) νόμιζαν  – έκριναν ότι δεν τους  αφορούσε το ζήτημα.

Τι θέλουν λοιπόν  όλοι αυτοί που επιτίθενται με τόσο μένος ενάντια στη Λ.Σ. και το ΚΚΕ; Τι επιδιώκουν; Θέλουν να ευθυγραμμιστούμε μαζί τους; Να  προσχωρήσουμε στην δική τους λογική και να υποταχτούμε σ’ αυτούς; Να να εγκαταλείψουμε τις θέσεις και το πρόγραμμά μας για την Τ.Α. που είναι το μόνο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων και του τόπου; Να υιοθετήσουμε τις δίκες τους πρακτικές και μορφές πάλης; με τις οποίες δεν συμφωνούσαμε σε μερικές και ορισμένες  ενέργειες τους τις καταδικάζαμε.

Από ορισμένους  μάλιστα από αυτούς η υποκρισία περισσεύει. Το παίζουν απολιτίκ, είναι λέει υπεράνω κομμάτων και πολιτικής. Λες και όλες οι αντιλαϊκές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Τ.Α. και αυτός ο βραχνάς του χρυσού στις Σκουριές έπεσαν από τον ουρανό και δεν επιβλήθηκαν βάση πολιτικών αποφάσεων και επιλογών των  κομμάτων που έχουν την κυβερνητική εξουσία και της ΕΕ.

Ας το χωνέψουν λοιπόν καλά όλοι αυτοί. Το αν θα κατεβούμε στις Δημοτικές Εκλογές ή όχι το αν θα δώσουμε την δυνατότητα σε έναν κόσμο που συμφωνεί μαζί μας και θέλει να εκφραστεί θα το αποφασίσει η ΚΟΒ του Δήμου και τα πρόσωπα που πλαισιώνουν την Δημοτική μας Κίνηση την Λ.Σ. και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Το ΚΚΕ και οι Κομουνιστές δεν εκβιάζονται δεν τρομοκρατούνται δεν υποκύπτουν σε ψεύτικα διλλήματα και το έχουν αποδείξει σε παλαιότερες πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις».