ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

logo-1920

Στο δημοτικό κατάστημα Αρναίας το Σάββατο απόγευμα έλαβε χώρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής. Μεταξύ των άλλων θεματικών ενοτήτων που συζητήθηκαν, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας οι οποίες υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δημότες υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βάσει κυρίως εισοδηματικών κριτηρίων εγκρίνεται η απορρίπτεται η αίτησή τους.

Για το 2012 εγκρίθηκε η χορήγηση τροφίμων σε 2.500 συνδημότες μας. Συνολικά διανεμήθηκαν 20 τόνοι ζυμαρικών, 26 τόνοι ρύζι, 8 τόνοι ελαιόλαδο, 4,5 τόνοι τυρί φέτα και 2,5 τόνοι γραβιέρας.

Για το 2013 εγκρίθηκε η χορήγηση τροφίμων σε 1.117 νοικοκυριά. Συνολικά διανεμήθηκαν 13 τόνοι ζυμαρικών, 5,5 τόνοι ελαιόλαδο, 1 τόνος κασέρι, 2 τόνοι τυρί φέτα και 900 κιλά γραβιέρας.

Εκτός των ανωτέρω, προγραμματίζεται κάθε χρόνο διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες του Δήμου Αριστοτέλη, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Απολογισμός 2012: Πάσχα 158 οικογένειες, Χριστούγεννα 237 οικογένειες.

Απολογισμός 2013: Πάσχα 250 οικογένειες, Χριστούγεννα 339 οικογένειες.

Από τα δημοσιευμένα στοιχεία αποδεικνύεται ότι δημοτική αρχή προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να βρίσκεται κοντά σε κάθε δημότη ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερή θέση, παρέχοντας έστω και στοιχειώδη βασικά αγαθά.