ΓΙΓΑΣ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ!

imgres

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών οπότε  στην “τυχαία” ερώτηση:

Εάν εκλεγείτε ξανά περιφερειάρχης, τι στάση θα κρατήσετε απέναντι στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, όπου αντιδρούν οι κάτοικοι;

Ο γίγαντας της πολιτικής, ως άλλη Πυθία, απαντά με τα κάτωθι αμφιλεγόμενα, τα οποία φυσικά η Εφημερίδα των Συντακτών μεταφράζει όπως την βολεύει…

«Θα είμαστε συνεπείς στη μέχρι τώρα στάση μας. Ως αρχή, είμαστε σαφώς υπέρ των επενδύσεων γιατί μέσα από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία επένδυση που προκαλεί τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, στο φυσικό μας περιβάλλον, και την ίδια στιγμή πλήττει άλλους κλάδους όπως ο τουρισμός και η αγροτική μας οικονομία. Σ’ αυτό είμαι κάθετος. Με απλά λόγια και χωρίς ψιλά γράμματα, σας απαντώ ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξαντλήσει κυριολεκτικά όλα τα μέσα που διαθέτει για να διερευνήσει διεξοδικά τις αρνητικές επιπτώσεις από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, όχι μόνο στη Χαλκιδική. Για όλα αυτά και πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου, ξεκινήσαμε ήδη την επικοινωνία με όλους του εμπλεκόμενους, καθώς και με το υπουργείο Περιβάλλοντος, που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο».

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο Τζιτζικώστας, γάτος της πολιτικής, δεν τους είπε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ… Απλά εκμεταλλεύτηκε την πρεμούρα των Συντακτών να του πάρουν συνέντευξη νομίζοντας ότι αφού πάει κόντρα στον Σαμαρά, είναι ο… άνθρωπός τους.

Αλλά όπως δήλωσε ο Απόστολος, θα.. «εξαντλήσει κυριολεκτικά όλα τα μέσα που διαθέτει για να διερευνήσει διεξοδικά τις αρνητικές επιπτώσεις από τη μεταλλευτική δραστηριότητα»… Ξαναδιαβάστε το. Μιλάει περί νομιμότητας!