ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ

imgres

Χθες, 15/1, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια  ο Αντ. Σαμαράς, απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους ευρωβουλευτές δηλώνοντας ότι «Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της».

Ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP), αλλά και γνωστός πολέμιος του ευρώ και συντηρητικός, επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι δεν ελέγχει τη χώρα, λόγω των δανειστών και ότι θα πρέπει να μετονομάσει το κόμμα του από ‘Νέα Δημοκρατία’, σε ‘Μη Δημοκρατία’. Να σημειώσουμε ότι κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας των ευρωβουλευτών που αντιπροσωπεύει, είναι ο σκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κος Σαμαράς απάντησε στο ίδιο δηκτικό ύφος: «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ».

Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις, και μεταξύ αυτών τέθηκε και το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές από την γνωστή Ρεβέκκα… την Χαρμς που είχε πλασαριστεί σύριζα στις σκουριές και τους αντίχρυσους, όταν πέρασε από τα μέρη μας  . Ο Πρωθυπουργός απήντησε ότι είναι απόλυτα νόμιμη και συμβατή με την περιβαλλοντική νομοθεσία, ότι πέφτει θύμα εξτρεμιστικών ενεργειών και ότι θα προστατευθεί. Αυτό το σαφέστατο μήνυμα ίσως θα έπρεπε να το απεύθυνε όχι σε ακροατήριο ευρωβουλευτών, αλλά σε ακροατήριο αμετανόητων μπαχαλάκηδων που εδρεύουν κατά Χαλκιδική μεριά…