Αγχωμένος, αδιάβαστος και λάβρος εναντίον όλων, επιχειρηματολόγησε με τα γραφόμενα των αντιεπενδυτικών Blog, περιοδικών και με το… twitter!
Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, τάχθηκε η Βουλή. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».
Ο ίδιος, μιλώντας στην Ολομέλεια, εμφανίστηκε εμφανώς φορτισμένος και με λόγο αποσπασματικό, σε πολλά δε σημεία έως και παραληρηματικό. Απέδωσε τη δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα -με τις οποίες προέτρεπε τους πολίτες να τον λιντσάρουν- σε προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας. «Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» κατήγγειλε ο κ. Καμμένος. Για την ουσία της υπόθεσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως κατηγορείται ότι, «σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα».
Αν ρωτάτε την γνώμη μας, πριν ανέβει κάποιος στο βήμα της βουλής να υπερασπιστεί τον εαυτό του για μια πρόταση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, τουλάχιστον ενημερώνεται… Εννοούμε ότι ενημερώνεται από αξιόπιστες πηγές και όχι από το περιοδικό UNFOLLOW, το οποίο ανέφερε ο κος Καμμένος τουλάχιστον 3 φορές ως πηγή πληροφόρησης, ή από μπλογκ του διαδικτύου… Και ο κος Καμμένος ήταν αδιάβαστος – για ακόμα μια φορά… Μίλησε για την κατάρα των χρυσορυχείων που χρησιμοποιούν ουσίες που σκοτώνουν τους πολίτες (;) –φαντάζομαι εννοεί το κυάνιο και εξακολουθεί να νομίζει πως στις Σκουριές θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο–, ανέφερε την Ρόσια Μοντάνα στη Ρουμανία και μας διευκρίνισε ότι είναι έργο της Eldorado Gold (!), ενώ είναι άλλης εταιρείας, και μας είπε ότι στη Βόλβη ανατράπηκε(!) φορτηγό με επικίνδυνο φορτίο, εννοώντας το φορτηγό που έγειρε από το σκασμένο λάστιχο κι χύθηκε έξω ένα κυβικό λάσπης…
Πριν την ψηφοφορία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε ότι η άρση ασυλίας του αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄ εφαρμογή των εντολών της τρόικας. Απείλησε δε, ότι θα φέρει την υπόθεση ενώπιον του ΟΑΣΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα λειτουργίας της κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα του twitter: «…του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».
Ανέφερε, επίσης, ότι ο εισαγγελέας του απαγόρευσε να απολογηθεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, «για μια φράση για την οποία θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί πολλοί». Στο σημείο αυτό, επικαλέστηκε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία αναφερόταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει λιντσάρισμα και φυλακίσεις επενδυτών» αλλά και φράση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξη είχε πει πως «όποιος πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα οδηγήσει τη χώρα σε μακελειό».
Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και την επένδυσή της, χρησιμοποίησε κατά κόρον την επιχειρηματολογία των αντιεπενδυτικών μπλογκ, όπως όταν δήλωσε ότι «γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και να σταματήσουν την αντίστασή τους απέναντι σε ένα σχέδιο που είναι εντελώς παράνομο». Ή, όταν κραδαίνοντας ένα τεύχος από τα «Μεταλλευτικά Νέα», λες και ανακάλυψε κρυμμένο μυστικό, δήλωσε ότι η εταιρεία χρηματοδοτεί την αστυνομία και ρέει «πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της σιωπής της τοπικής κοινωνίας και της εύνοιας του κράτους από την εταιρεία»…
Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση σε βάρος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη. Αλλά και εδώ ήταν αδιάβαστος… Διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Τον κατηγόρησε ότι δούλευε για την πολυεθνική εταιρεία Fidelity, η οποία έχει μετοχές στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (όπως και σε εκατοντάδες εταιρείες ανά τον κόσμο). Ο κος Μηταράκης έλαβε το λόγο μετά τη λήξη της ομιλίας του κου Καμμένου επί προσωπικού, και σε αυστηρό ύφος απάντησε στις βολές του κ. Καμμένου λέγοντας: «Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουμε δουλέψει πριν μπούμε στην πολιτική και έχουμε καταφέρει να κάνουμε καριέρα πριν επιστρέψουμε στη χώρα από το εξωτερικό». Όπως εξήγησε, δούλευε στο επενδυτικό κεφαλαίο της εν λόγω εταιρείας στο Λονδίνο που διαθέτει 3.000 υπαλλήλους και 15.000 επενδύσεις. «Η εταιρεία δεν αποτέλεσε ποτέ μέτοχο της εταιρείας που αναφέρατε. Από τις αρμοδιότητές μου δεν έχω καμία αρμοδιότητα για την επένδυση κατά συνέπεια δεν έχω καμία σχέση», δήλωσε, ενώ προέτρεψε τον κ. Καμμένο: «Αν έχετε κάποιο στοιχείο να το καταθέσετε και θα υποβάλω την παραίτησή μου, αν όμως δεν έχετε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει έκνομη πράξη από μέρους μου, τότε σας καλώ να παραιτηθείτε εσείς».
Ο κος Καμμένος δεν παρέλειψε να στραφεί και κατά του κου Πάχτα, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Πάχτας είναι εκείνος τον οποίο διέγραψε το ΠΑΣΟΚ, επειδή πήγε στη Βουλή βουλευτική τροπολογία φωτογραφική για εργολάβο – παραγνωρίζοντας ότι ο κος Πάχτας έχει αθωωθεί για αυτή την κατηγορία από δικαστήριο.
Το φοβερό επιχείρημα του κου Καμμένου, που το φύλαξε για έκπληξη, ήταν οι δηλώσεις του Ελληνοκαναδού βουλευτή Τζιμ Καρύγιαννη, ο οποίος δήλωσε «μειωμένος σαν Έλληνας» όταν πήγε στις Σκουριές και παραλίγο να τον συλλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας… Να υποθέσουμε ότι ο Τζιμ Καρύγιαννης θα περίμενε να τον αναγνωρίσουν και να τον αφήσουν να μπει στα εργοτάξια;
Ανακεφαλαιώνοντας, και ακούγοντας συνολικά την γεμάτη κορώνες και επιθέσεις τοποθέτηση του κου Καμμένου, δεν μπορώ να μην κάνω στον εαυτό μου την εξής ερώτηση: Μήπως και γλύτωνε την άρση ασυλίας αν δεν ανέβαινε καθόλου στο βήμα;