ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΓΑΛΗΝΙΤΗ

33210

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στα ελαστικά φορτηγού αυτοκινήτου το οποίο μετέφερε σε κοντέινερ συμπύκνωμα θειούχου μολύβδου (γαληνίτη), στην περιοχή Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, για λογαριασμό της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που το φορτηγό κινούνταν στον παλαιό δρόμο Καβάλας – Θεσσαλονίκης και οφείλεται σε υπερθέρμανση των φρένων, χωρίς να διαχυθεί στο περιβάλλον το φορτίο. Πυροσβέστες έσβησαν έγκαιρα τη φωτιά, ενώ αργότερα μετέφεραν, με άλλο όχημα, το κλειστού τύπου κοντέϊνερ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Το φορτηγό αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει, για λογαριασμό της Ελληνικός Χρυσός, τη μεταφορά γαληνίτη, από την περιοχή Ολυμπιάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μεταφορά γίνεται με κλειστού τύπου κοντέινερ, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τόνισε ότι για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής. «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη η μεταφορά υγρών καυσίμων με βυτιοφόρα», είπε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr, 21-11-2013]