ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ!

picnicsplash

Ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη διοργανώνουν, στο πλαίσιο αναβίωσης των «Αριστοτελείων», ενός κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού, ένα πρωτότυπο πικ-νικ Τέχνης και Αθλητισμού, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, ώρα 19:00, στο Άλσος Αριστοτέλη, στα Στάγειρα.

 

Σε έναν υπέροχο χώρο, στο Άλσος Αριστοτέλη, οι φίλοι των Τεχνών και του Αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ξεχωριστό απόγευμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη Παγκρατίου αθλήματος (αγώνισμα πάλης των αρχαίων Ελλήνων) και άλλων αθλημάτων, μουσική συναυλία με την συμμετοχή της CamerataAristotelis και νεανικών μουσικών σχημάτων, γευσιγνωστικές περιπέτειες και προβολή ταινιών μικρού μήκους.Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής, που βρίσκεται σε μια καταπληκτική τοποθεσία και να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού.

Στον χώρο του Άλσους βρίσκεται το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη και τα πρωτότυπα διαδραστικά-πειραματικά όργανα, που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του μεγάλου Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, του Αριστοτέλη.Το Άλσος Αριστοτέλη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία, καθώς συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την αναψυχή, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Στο χώρο του Άλσους οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν τον πύργο του Μαδέμ Αγά μαζί με το κονάκι του, που ήταν και το διοικητικό κέντρο των μεταλλείων της περιοχής των Σιδηροκαυσίων, τα οποία αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα των Μαντεμοχωρίων.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

picnic_2013_a5_032-01