ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ… ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

gimme

Με νέα μπλόκα αντέδρασαν οι κάτοικοι της Ιερισσού όταν έμαθαν ότι ο ανακριτής αποφάσισε να προφυλακιστούν δύο ακόμα ύποπτοι για την οργανωμένη επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πιθανότατα θα γίνουν και πάλι στόχος, η πρόσβαση στην εργασία τους θα είναι δύσκολη ως ακατόρθωτη, ενώ το περιβάλλον ανομίας θα διαπρέψει για ακόμα μία φορά.

Τα γεγονότα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχουν ως εξής:

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Πολυγύρου, δύο κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, ένας 25χρονος κι ένας 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η είδηση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από συντοπίτες τους, που βρέθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκιδικής για να συμπαρασταθούν τους δύο άνδρες. Μάλιστα, οι πιο θερμόαιμοι φέρονται να επιτέθηκαν στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ανήλικου, γιο ενός εκ των δύο προφυλακιστέων, που στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό για να πλησιάσει τον πατέρα του.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στην Ιερισσό όπου χτυπούν οι καμπάνες, σημαίνοντας συναγερμό, ενώ, κατά πληροφορίες, κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι μεταξύ των συνολικά είκοσι ατόμων σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Η εμπλοκή των δύο συγκεκριμένων ατόμων, προέκυψε από τις τηλεφωνικές επαφές που φέρονται ότι είχαν με συγκατηγορούμενούς τους, χωρίς, όμως, να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση τέσσερα άτομα, ενώ κάποιοι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι πρώτες προφυλακίσεις έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, όταν το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος. Στον πρώτο βρέθηκε γενετικό υλικό σε σκούφο που είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της επίθεσης, ενώ στην κατοχή του δεύτερου βρέθηκε μία καραμπίνα, η βαλλιστική εξέταση της οποίας ΄έδειξε΄ ότι είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.