ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

93721201-halfimage

Έριξε λάδι στη φωτιά ο Αλέξης Τσίπρας με την προχθεσινή του ομιλία στην Ιερισσό, αφού όπως διαβάσαμε σε όλο τον χθεσινό τύπο, λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του για τη Θεσσαλονίκη, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζομένου στα μεταλλεία, ενώ ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να εμποδίσει εργαζομένους στα μεταλλεία να πάνε στη δουλειά τους. Τα νέα επεισόδια έχουν προκαλέσει την οργή των μεταλλωρύχων, οι οποίοι κατηγορούν πλέον ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων και δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην περιοχή προκειμένου να μαζέψει ψήφους.

Οι μεταλλωρύχοι συνδέουν τα επεισόδια με όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του, με τα οποία τονίζουν ότι όχι μόνο τους προσέβαλε αλλά και τους στοχοποίησε. «Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε μέσα στον δρόμο ότι με τα μπλόκα δεν λύνονται τα προβλήματα και μετά πήγε στην Ιερισσό για να τονώσει αυτούς που έκλεισαν με τα μπλόκα το ίδιο τους το χωριό. Και μας απαγορεύουν με μπλόκα να πάμε στη δουλειά μας. Μας είπε ότι δεν θα βρούμε με τη βία το δίκιο μας και μετά πήγε στην Ιερισσό να τονώσει το φρόνημα αυτών που με βία αγωνίζονται να επιβάλουν την άποψή τους στη δική μας πλάτη. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης […] μας χαρακτήρισε ομήρους. Μας χαρακτήρισε “ασπίδα” της εταιρείας. Όχι απλώς μας πρόσβαλε. Όχι απλώς μας υποβάθμισε, αλλά κατάφερε σε λίγα λεπτά να μας ξαναβάλει στο κάδρο, κάνοντάς μας το “κόκκινο πανί” σε αυτόν τον στημένο πόλεμο», αναφέρουν σε νέα ανακοίνωσή τους.

Οι μεταλλωρύχοι εκτιμούν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ στρέφουν τα βέλη τους σε όλους τους βουλευτές της περιοχής, τους οποίους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Εχουμε πλέον σηκώσει τα χέρια. Κάποιοι εργαζόμενοι που ζουν στην Ιερισσό σκέφτονται σοβαρά να φύγουν. Δεν μας φτάνει που δουλεύουμε 500 μέτρα κάτω από τη γη, σκεφτόμαστε και πώς θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας», λένε.