HELLAS GOLD: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Στην Ελληνικός Χρυσός, οι άνθρωποί μας είναι n κινητήριος δύναμή μας. Με σεβασμό στο παρελθόν και ευθύνη απέναντι στο μέλλον, καλλιεργούμε μια κουλτούρα εξέλιξης και ομαδικότητας, χτίζοντας ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας. Ενωμένοι εξελίσσουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητές μας ως άτομα και ως ομάδα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον ενότητας και ευημερίας για όλους.

Η Ελληνικός Χρυσός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανθεκτικότητας και ανάπτυξης ins ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με ιδιαίτερα έντονο αποτύπωμα στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής. Προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας. με υψηλότερες του μέσου όρου αμοιβές. σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας. Παράλληλη ως σύγχρονη μεταλλευτική εταιρεία, επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους για τη διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των λειτουργιών της σε όλο το επίπεδα της μεταλλευτικής διαδικασίας.

Αναγνωρίζοντας πως η δραστηριότητά της είναι ιδιαίτερα απαιτητική, η εταιρεία λειτουργεί θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της. Προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες και επενδύει σε δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως η εκπαίδευση των εργαζομένων της μέσω σεμιναρίων και προληπτικών ασκήσεων, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την ασφαλή επιστροφή τους στα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεταλλευτικός κλάδος έχει εισέλθει στη νέα εποχή του Industry 4.0. η εταιρεία βρίσκεται το τελευταία χρόνια σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού, υιοθετώντας τεχνολογίες αιχμής που βοηθούν στην αύξηση τόσο της παραγωγικότητας, όσο και των επιπέδων ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικός Χρυσός, πρώτη στην Ελλάδα, εγκατέστησε το πρωτοποριακό ιδιωτικό υπόγειο δίκτυο 4G/LTE στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, το οποίο με τη σειρά του ξεκλείδωσε την ανάπτυξη μιας σειράς νέων τεχνολογικών εφαρμογών, όπως το σύστημα αερισμού κατ’ απαίτηση, η απομακρυσμένη εξόρυξη. κ.ά., που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια και την παραγωγικότητα.

Ωστόσο, η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον κλάδο θέτει και νέες απαιτήσεις όσον αφορά στις δεξιότητες και τις γνώσεις του εργατικού δυναμικού. Η Ελληνικός Χρυσός. αναγνωρίζοντας τη σημασία της διαρκούς εξέλιξης και δια βίου μάθησης γύρω από τις νέες τεχνολογίες, επενδύει διαρκώς στην εκπαίδευση των εργαζομένων της. ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τα μεταλλεία του μέλλοντος, όπως θα είναι το νέο υπερσύγχρονο μεταλλείο των Σκουριών.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία δημιούργησε, και αναπτύσσει διαρκώς, ένα σύγχρονο Κέντρο Εκπαίδευσης, που αποτελεί κόμβο καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, με έμφαση στη βιωματική πρακτική μάθηση. Μέσω της προσομοίωσης, και με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, οι εργαζόμενοι εξειδικεύονται και προετοιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες υπόγειου μεταλλείου, με την ασφάλεια και ευελιξία που παρέχουν ένας τελευταίας τεχνολογίας προσομοιωτής και τα μαθησιακά σενάρια που έχουν αναπτυχθεί, λαμβάνοντας υπόψη την αρχιτεκτονική και τις πραγματικές συνθήκες του υπόγειου μεταλλείου που λειτουργούμε. Η όλη διαδικασία προσδίδει επίσης την απαραίτητη γνώση για την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας ασφάλειας ανάμεσα στους εργαζομένους, ενώ προσφέρει και ρεαλιστικές ευκαιρίες γνώσης για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Ελληνικός Χρυσός έχει αναπτύξει πολιτικές και προγράμματα που θωρακίζουν τη μοναδικότητα κάθε εργαζόμενου και έχει θεσπίσει ένα συμμετοχικό εργασιακό περιβάλλον, ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς. που αναδεικνύει την αξία της διαφορετικότητας. της προσωπικής ανάπτυξης και της καινοτομίας.

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ_ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, του Κ. Γεωργιάδη, General Executive Director Eldorado Gold Greece, 18/5/2024]