ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ!

Η Scania εισάγει στην αγορά αυτόνομα φορτηγά εξόρυξης

Η ανάπτυξη των λύσεων αυτόνομων μεταφορών στην εξόρυξη συνιστά ένα μεγάλο βήμα για τη Scania. Η εταιρεία ξεκινά να δέχεται παραγγελίες για αυτόνομα φορτηγά εξόρυξης, εστιάζοντας αρχικά στην αγορά της Αυστραλίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η εταιρεία δέχεται επί του παρόντος παραγγελίες για το αυτόνομο ανατρεπόμενο όχημα των 40 τόνων, με το μοντέλο των 50 τόνων να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Ως πρώτο βήμα, η Scania θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των αυτόνομων λύσεων για την εξόρυξη στην Αυστραλία, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται από το 2026. Η επόμενη αγορά στη σειρά θα είναι πιθανότατα η Λατινική Αμερική, μια περιοχή όπου η Scania έχει σημαντική παρουσία στον εξορυκτικό κλάδο.

«Η μετάβαση από την έρευνα και την ανάπτυξη στην κυκλοφορία ενός εμπορικού προϊόντος είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς και για τις αυτόνομες μεταφορές στον τομέα της εξόρυξης, γενικά», δήλωσε ο Peter Hafmar, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Autonomous Solutions στη Scania. «Αυτό είναι το πιο προηγμένο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει η Scania στην αγορά μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

Τα ορυχεία θεωρούνται εδώ και καιρό ως ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα περιβάλλοντα για την εφαρμογή των αυτόνομων μεταφορών, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σε ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

Η Scania δοκιμάζει τα οχήματα στην Αυστραλία από το 2018 σε συνεργασία με τη Rio Tinto. Εκείνη την εποχή, ο επικεφαλής παραγωγικότητας και τεχνικής υποστήριξης της Rio Tinto, Rob Atkinson, είχε αναφέρει ότι η τεχνολογία ανοίγει νέους ορίζοντες για τις δραστηριότητες της εταιρείας. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δοκιμάζουμε αυτήν την τεχνολογία σε φορτηγά που είναι μικρότερα από τα παραδοσιακά φορτηγά μας. Αυτό έχει τη δυνατότητα να μας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σε διάφορους τομείς στη Rio Tinto. Έχουμε δει την αυτοματοποίηση να δημιουργεί ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες στην επιχείρηση μας και αυτό είναι ένα επόμενο βήμα στην αξιολόγηση επιλογών για την παροχή περαιτέρω βελτιώσεων μέσω της χρήσης της τεχνολογίας».

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr/, 28/5/2024]