ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Κάθε χρόνο φιλοξενούνται από 300 έως 500 άτομα σε περίοδο αιχμής

Άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 26 Απριλίου το Κάμπινγκ της Ιερισσού. Είναι ένα από τα πρώτα κάμπινγκ στη Χαλκιδική που ανοίγει το 2024 κι υποδέχθηκε ήδη τους πρώτους επισκέπτες. Η πληρότητα του φέτος, από την πρώτη μέρα έναρξης, βρίσκεται στο 100%, (sold out) ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής, αποδεικνύοντας έτσι ότι βρίσκεται στην κορυφή προτιμήσεων των τουριστών. Σημειώνεται ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του πρώτου συγκροτήματος των τουαλετών του κάμπινγκ.

Συγκεκριμένα προχώρησε:

  • σε αντικατάσταση του υπόγειου δικτύου υδροδότησης του συγκροτήματος, το οποίο χρονολογούνταν από το 1977
  • στη βελτίωση της ροής του νερού με τοποθέτηση πιεστικού
  • στην πλήρη ανακατασκευή των εγκαταστάσεων οι οποίες είχαν ανακαινιστεί το 2003.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο φιλοξενούνται από 300 έως 500 άτομα σε περίοδο αιχμής, τα οποία αποτελούν μια μικρή κοινότητα ακολουθώντας την πολιτική που εφαρμόζεται από το 2003, να μην υπάρχουν καταστήματα μέσα στο χώρο έτσι ώστε η κοινότητα των ανθρώπων που το επισκέπτονται να γίνονται μέλη της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού και να συνεισφέρουν στην τοπική κοινωνία κάτι το οποίο η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ προσπαθεί να διασφαλίσει στο πέρασμα του χρόνου.

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ, Μαρία Ελένη Ζαμάνη δήλωσε σχετικά: “Φέτος επενδύσαμε δυναμικά στο Δημοτικό Κάμπινγκ Ιερισσού αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας αισθητά τις υποδομές του. Με τη λήξη της τουριστικής περιόδου, καθώς ήδη δεχόμαστε τουρίστες, θα προχωρήσουμε και στην ανακαίνιση των επόμενων συγκροτημάτων με κύριο στόχο την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση του καταλύματος, ώστε να μετατραπεί σε μια τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών. Η προτίμηση των επισκεπτών και των τουριστών προς το Κάμπινγκ αποτελεί κίνητρο άλλα και μεγάλη ευθύνη για μας. Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε μεγάλες και αντάξιες επενδύσεις που αξίζουν στο τόπο μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του Δήμου μας”.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 30/4/2024]