RESTART ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΆΛΣΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μαρία Ελένη Ζαμάνη: “To Άλσος του Αριστοτέλη έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία”

Η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. πρωτοπορεί και ξεκινά την τουριστική σεζόν στο Δήμο Αριστοτέλη από το Άλσος Αριστοτέλη το οποίο άνοιξε τις πύλες του συμβολικά την 25η Μαρτίου. Με μεθοδευμένες κινήσεις στοχεύει στην τουριστική προβολή του Άλσους, σε επισκέπτες περισσότερων κρατών αλλά και εσωτερικού τουρισμού, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της περιοχής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του Δήμου.

Αξιολογώντας τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του πάρκου προχώρησε σε επιδιορθώσεις ορισμένων διαδραστικών οργάνων, τα οποία είχαν μερικώς φθαρεί από το χρόνο καθώς και στην προμήθεια νέων ανταλλακτικών για την πλήρη και σωστή λειτουργία αυτών. Θα ακολουθήσουν και άλλες συντηρήσεις και αντικαταστάσεις κινητών πραγμάτων. Φυσικά, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εργασίες καθαρισμού, καλλωπισμού και εξωραϊσμού του χώρου, οι οποίες προσέδωσαν “πόντους” στην αισθητική εικόνα και στην απαράμιλλη ομορφιά του Άλσους. Τέλος, φέτος ξεκινήσαμε την αποξήλωση και κοπή επικίνδυνων δέντρων και κλαδιών περιμετρικά του Άλσους.

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Μαρία Ελένη Ζαμάνη ανέφερε: “To Άλσος του Αριστοτέλη έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία, καθώς συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την αναψυχή, τη ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Πρωτεύον στόχος μας αποτελεί η ανάδειξη αυτής της παρακαταθήκης, της αρχαίας κληρονομιάς, του ονόματος του Αριστοτέλη την οποία προσπαθούμε να τιμήσουμε έχοντας ως γνώμονα το σεβασμό του μεγάλου αυτού πανεπιστήμονα”.

  • Το Άλσος Αριστοτέλη είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα εως Κυριακή από τις 9:00 έως τις 18:00.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2377021130 & 2376041327.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 3/4/2024]