ΤΟ ΆΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα μεγαλύτερα βραβεία της ελληνικής αγοράς τουρισμού 

Η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη κατέκτησε για πρώτη φορά το βραβείο «GOLD», συμμετέχοντας στην ενότητα Θεματικά Πάρκα στα μεγαλύτερα αναγνωρισμένα βραβεία της ελληνικής αγοράς τουρισμού – Tourism Awards 2024. Είναι η 3η φορά που βραβεύεται, αλλά αυτή τη φορά  καταφέρνει να ξεχωρίσει και να πάρει την 1η θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα διαμάντια του ελληνικού τουρισμού. 

Στην  απονομή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/04/2024, στο  ξενοδοχείο ΄΄Grand Hyatt Athens΄΄  παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε. κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, η οποία παρέλαβε το βραβείο και o manager της επιχείρησης κ. Σταύρος Δουλδέρης. 

Το συγκεκριμένο project που βραβεύτηκε αναφέρεται στο μοναδικό θεματικό πάρκο στη Χαλκιδική το Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής, το οποίο αποτελεί καινοτομία, καθώς… διαθέτει  διαδραστικά πρωτότυπα όργανα, που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων, οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Δημιουργήθηκε προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου, ερευνητή και διανοητή της ιστορίας, όπου οι θεωρίες του ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και αποτέλεσαν αφετηρία της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης. Τα όργανα εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την εφευρετικότητα του δημιουργού τους και την πρωτοτυπία της κατασκευής τους, αλλά και με την υψηλή αισθητική που προσφέρουν λόγω της απλότητάς τους. Πέραν αυτού όμως για να φθάσουμε στο σημείο να βραβευτούμε ως το καλύτερο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, δεν αρκούσε μόνο το brand name και το πάρκο. Ένα project έχει σχεδιαστεί και δουλευτεί τα τελευταία χρόνια  σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη όπου συνδυάζονται μια σειρά από άλλα πράγματα και συνέργειες. Το πάρκο έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία, καθώς συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την αναψυχή, τη ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. 

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, δήλωσε σχετικά «Μια διάκριση από τα Tourism Awards δεν αποτελεί μόνο τιμή, αλλά ενισχύει το branding, το marketing της επιχείρησης και ενισχύει τη δημόσια εικόνα της προς το ολοένα και πιο κοινωνικά υπεύθυνο κοινό.  Ο τουρισμός μας αφορά και μας επηρεάζει όλους, και με την κατάκτηση του τίτλου επιβραβεύεται και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος του Δήμου μας. Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω την ομάδα μου αλλά κυρίως το Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά του στο όλο project. Συνεχίζουμε δυναμικά και δεσμευόμαστε να πρωταγωνιστούμε και να αναδεικνύουμε τη μοναδικότητα και την τοπική ιδιαιτερότητα του τόπου μας …». 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 16/4/2024]