ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μηνιαίας λογοδοσίας, που εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αφήσαμε πίσω έναν “θεμελιώδη” Φεβρουάριο, στη διάρκεια του οποίου μπαίνουν βάσεις για νέα εγχειρήματα στο πεδίο της Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα “τρέχουμε ” παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Παλέρμο, η δυναμική παρουσία μας στη διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τη Marketing Greece, αλλά και η αρχή δημιουργίας ενός δικτύου πόλεων με μεταλλευτική ιστορία, είναι κινήσεις πολλά υποσχόμενες για μια σταθερή απόδοση Υπεραξίας στο πεδίο του Τουρισμού.

Η συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών μόλις ξεκίνησε και είμαι σίγουρος πως θα δούμε πολύ σύντομα σημαντικά αποτελέσματα.

Σε πολλες Κοινότητες μας βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αναπλάσεων που θα αναβαθμίσουν συνολικά την όψη του δημόσιου χώρου, έστω και αν χρειαστεί να ξεπεράσουμε άλλη μια φορά ζητήματα γραφειοκρατίας και υποχρηματοδότησης.

Στο Δεβελίκι , στο Ξηροποτάμι ,στην Τρυπητή, στην Ιερισσό και σε αλλες περιοχές, προχωρήσαμε στη διάνοιξη αγροτικών οδικών αξόνων που διευκολύνουν και καθιστούν ασφαλέστερη την πρόσβαση σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Την ιδια στιγμή που προχωρούν τα μεγάλα αποχετευτικά δίκτυα σε Αρναία, Στάγειρα, Στρατονίκη και Ιερισσο.

Στη Βαρβάρα, που έχει την τιμητική της τις τελευταίες εβδομάδες, αφενός προχωρά μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα είναι πραγματικό στολίδι στο παλιό δημοτικό σχολείο, αφετέρου εξασφαλίσαμε την πηγή χρηματοδότησης για ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας του πόσιμου νερού της κοινότητας, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών φίλτρων για την εξάλειψη του φαινομένου της θολερότητας μετά από βροχές.

Μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός, παραλάβαμε τις μελέτες για την κατασκευή πεζογέφυρας και την ανάπλαση του χώρου περιξ του Άλσους του Αριστοτέλη ενώ προχωρούν εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των σχολείων μας, προς όφελος των παιδιών μας. Τα συνεργεία αναμένονται σταδιακά από τον μήνα αυτό στη Μεγάλη Παναγία, στο Στρατώνι, στη Στρατονίκη στην Αρναία και στον Στανό. Και συνεχίζουμε.

Το μήνα που μας πέρασε χρηματοδοτηθήκε απο το ίδιο πρόγραμμα η μελέτη για την προώθηση μιας οραματικής παρέμβασης που αφορά την ίδρυση δύο υδατοδρομίων στο Δήμο μας , στην Ουρανούπολη και στην Ιερισσό, αλλα γι αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη θα επανέλθω.

Το προσεχές διάστημα θα έχουμε ορατές εξελίξεις σε νέα μέτωπα όπως η υποβολή προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου του Παλαιοχωρίου, η υπογραφή της σύμβασης για τις μελέτες έξι λιμανιων μας, η υπογραφή της σύμβασης για το έργο ανάπλασης στη Μεγάλη Παναγία και στη Βαρβάρα, έργα αγροτικής οδοποιίας σε Νεοχώρι και Παλαιοχώρι κλπ

Φυσικά μέσα στο Φεβρουάριο έκανα και σειρά επαφών στην Αθήνα: στο Υπουργείο Ναυτιλίας για θέματα των λιμανιών μας στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή αλλά και τα ζητήματα των κατασκευών εντός της χερσαίας ζώνης στην Ουρανούπολη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για ζητήματα σε σχέση με την μεταλλευτική δραστηριότητα, την επικείμενη εναρξη των εργασιων των νεων Τοπικων Πολεοδομικών Σχεδίων αλλά και για τα έργα μας που βρίσκονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο Υπουργείο Υποδομών για τη δυστοκία στη χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Πράσινο Ταμείο για την υποβολή ενός νέου έργου αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου και φυσικά στο Υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης για το ζητημα της χρονικής επεκτασης της παραχωρησης των οικοπεδων στην Ολυμπιαδα κ.α…

Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ενεργός σε όλα τα μέτωπα και πρωταγωνιστεί σε σημαντικά πεδία δράσης.

Ακόμα και η εκλογή μου στο ΔΣ της ΠΕΔΚΜ και στην εκτελεστική επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είναι ένα “εργαλείο” ΚΑΙ για την καλύτερη διαχείριση των αναγκών του τόπου μας.

Προχωράμε με σταθερά, μελετημένα, αποτελεσματικά βήματα….

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 9/3/2024]