ΘΕΟΦΑΝΙΑ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στην Αρναία

Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Αρναία

Ο Μέγας Αγιασμός, που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που ακολουθεί τον Μεγάλο Αγιασμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στις δύο ενορίες της Αρναίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και των Αγίων Αναργύρων στην συνέχεια και η δύο ενορίες με τον Ιερό κλήρο και πλήθος λαού πραγματοποίησαν τον Καθαγιασμό των Υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην πηγή, στην κεντρική πλατεία της Αρναίας στον Πλάτανο!!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στην Ιερισσό

Με τη δέουσα λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκαν τα άγια Θεοφάνεια στην Ιερισσό, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ήταν ο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου και προέστη του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, του Μ. Αγιασμού και της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του Λιμένος της πόλεως συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή και π. Μακάριο Ζωνάρα και τον Διάκονο Αλέξανδρο Αλιφέρη.

Εκπρόσωπος του Λαού η Αντιπεριφερειάρχης κα Κατερίνα Ζωγράφου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργου, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Ενεχειλίδου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής..

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στην Αμμουλιανή

Με λαμπρότητα και παρουσία αρκετού κόσμου λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί της Αμμουλιανής  η τελετή καθαγιασμού των υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανίων ενώ ανάλογες τελετές πραγματοποιήθηκαν και σε όλο το Δήμο Αριστοτέλη

Καλημέρα από την όμορφη Αμμουλιανή! Χρόνια πολλά με υγεία ευτυχία και καλή φώτιση.Με ευλάβεια τελέστηκε η Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και ο Καθαγιασμός των υδάτων, Συγχαρητήρια σε όλους τους τολμηρούς που βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό και ιδιαίτερα στην Γιώργο Χατζηαιβαζογλου που τον έπιασε, Βοήθεια σας καλή φώτιση!!

Έπειτα ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στον προαύλιο χώρο της κοινότητας από τον νέο μας πρόεδρο Αντώνη Χριστοδούλου και από το νέο τοπικό συμβούλιο.Την ημέρα τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωποντας του δήμο Αριστοτέλη ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ Αστέριος Τζιτζιρίκας .Το φλουρί της βασιλόπιτας που ήταν μια χειροποίητη εικόνα προσφορά του νέου προέδρου έτυχε ο γιατρός μας Δημήτρης Κορωνιάς συγχαρητήρια και πάντα τυχερός!!!

Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου Με Υγεία!!!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στο Στανό

Με θρησκευτική λαμπρότητα,εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στον Στανό,στις 10.00π.μ. τελέστηκε ο Αγιασμός και στη συνέχεια η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή “Πηγάδι”.

Πλήθος κόσμου,τίμησε την ενορία μας, τιμώντας την Ιερά ακολουθία της εκκλησίας μας,που εορτάζει,τη Βάπτιση του Χριστού και την τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού,μέσα στο νερό.

Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους!!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στην Ουρανούπολη

Στην Ουρανούπολη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι γιορτάζουν τα Φώτα με μεγάλη ευλάβεια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο ιερέας μετέβη στο λιμάνι απ΄όπου ξεκινούν καθημερινά τα πλοιάρια της γραμμής για Άγιο Όρος και έριξε το Σταυρό στη θάλασσα.

Παρά το κρύο οκτώ μικροί φίλοι βούτηξαν και το Σταυρό έπιασε όπως και πέρυσι ο Μαρίνος Βαλιάνος!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στα Νέα Ρόδα 

Στα Νέα Ρόδα μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό, ο εφημέριος, π. Βαρθολομαίος και οι πιστοί τήρησαν το έθιμο και πήγαν στην παραλία του χωριού για τον αγιασμό των υδάτων.

Δεκαεπτά νέα παιδιά αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό!

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

Στο Στρατώνι

Με καπνογόνα γιόρτασαν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Στρατωνίου οι κάτοικοι.

Επτά νέα παιδιά έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και πάρουν την ευλογία.

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, https://www.halkidikinews.gr/, 6/1/2024]