Η Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μέ λαμπρότητα και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας τίμησαν τον πολιούχο τους Μέγα Βασίλειο.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της πρωτοχρονιάς πανηγυρική και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεοκλήτου.

Τελέστηκε Δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους, στην οποία παρέστη και ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας, ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Πασχάλης, ο πρόεδρο Μ. Παναγίας, Δημήτριος Λεμονής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος στην ομιλία με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς και την εορτή του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, αναφέρθηκε στην έννοια και την αξία του χρόνου και στον τρόπο με τον οποίο τον προσεγγίζει η Ορθόδοξη Θεολογία και η Αγιοπνευματική Παράδοση.

Μετά τη Θεία Λειτουργίας εψάλη Δοξολογία επί τη πρώτη του Νέου Έτους, ευλογήθηκε και κόπηκε η Αγιοβασιλόπιτα από τον Σεβασμιώτατο και όλους τους άρχοντες του τόπου και επακολούθησε μεγάλη Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ανά τις οδούς της Μ. Παναγίας.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 3/1/2024]