ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΤΟ 6ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ

Συγκινησιακή ήταν η ατμόσφαιρα στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυσή της Χορωδίας Αρναίας που συνδυάστηκε με το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της, που οργανώθηκε στο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αρναίας ,με τη συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη και του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου,  και στο οποίο συμμετείχαν εκτός από την διοργανώτρια χορωδία, η Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου και η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε διατελέσαντες δημάρχους και παράγοντες που στήριξαν την 40χρονη πορεία της Χορωδίας Αρναίας, σε ιστορικά μέλη της και φυσικά στον μαέστρο της Βασίλη Κοκκαλιάρη, υπό τη διεύθυνση του οποίου, η Χορωδία Αρναίας διέπρεψε και διακρίθηκε σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθ` όλη τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών δεκαετιών.

Τιμήθηκαν οι διατελέσαντες Δήμαρχοι Σπύρος Χαριστός, Αστέριος Καραστέργιος, Αστέριος Ζωγράφος, Γεώργιος Κατσιαμούρης, Λάζαρος Λαζάρου, Χρήστος Πάχτας , Γεώργιος Ζουμπάς και ο νυν Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου και πρόεδρος της ΕΕΕ Αρναίας όταν ιδρύθηκε η Χορωδία Ιωάννης Κοτσάνης ,και τα μέλη Παντελής Ζωγράφος, Γιώργος Ν.Ρουκάς, Χρήστος Σερδάρης, Γιώργος Ν.Μαχαιράς, Δημήτριος Χαριστός, Γιώτα Χριστοφόρου. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές σε αποβιώσαντα μέλη της Χορωδίας, οι αναμνήσεις που μοιράστηκαν ο μαέστρος και μέλη της Χορωδίας, αλλά και η στιγμή της βράβευσης του κ. Παντελή Ζωγράφου,  που υπήρξε επί δεκαετίες ενεργό μέλος και οργανωτικός στυλοβάτης της χορωδίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου και ο Πρόεδρος του ΑΠΚ κ . Αστέριος Τζιτζιρίκας απένειμαν αναμνηστικά δώρα στις φιλοξενούμενες χορωδίες. 

Οι Χορωδίες ερμήνευσαν κατά σειρά τα κομμάτια:

Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών

“Άγιος ο Θεός” του Κώστα Σαμψαρέλου

“Δοξαστικό” του Μίκη Θεοδωράκη

“Το πρώτο περιστέρι” του Σταύρου Κουγιουμτζή

“Σε όλα τα νησιά” της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

“Απρίλη μου”του Μίκη Θεοδωράκη

Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου

“Μαργαρίτα Μαγιοπούλα” του Μίκη Θεοδωράκη

“Το γελεκάκι” του Σπύρου Ολλανδέζου

“Οδός Ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκη

“Γκελ Γκελ Καϊξή” του Απόστολου Χατζηχρήστου

“Γιαρέμ Γιαρέμ” του Γιώργου Χατζηνάσιου

Χορωδία Αρναίας

“Χορικό των Σκλάβων” (Από την όπερα NABUCCO) G. VERDI

“Ιθάκη” Μουσική Η. Ανδριόπουλος – Εναρμ. Γ. Θεοφιλόπουλος

“Έλα πάρε μου την λύπη” του Μάνου Χατζιδάκη

“Κάποιος γιορτάζει” Εναρμ. Τ. Παπά

“La bamba” Λαϊκό Αμερικής

Δείτε το χρονικό από την ίδρυση της Χορωδίας Αρναίας στο link: 

http://dimosaristoteli.gr/gr/culture/choirs 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/12/2023]