Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη on-line παρουσίαση του Ajaccio στους μαθητές της Β΄ τάξης του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Αρναίας

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες καθιέρωσης της Ανατολικής Χαλκιδικής ως προορισμού μαθητικών και φοιτητικών εκδρομών και ανταλλαγών.

Πιο συγκεκριμένα μετά την προσέγγιση:

  • της Palma,
  • του Palermo,
  • του Ajaccio,
  • της Messina,
  • της Μάλτας και
  • της Κύπρου,

μέσα από το πρόγραμμα με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο» ανοίγει ένας ιδιαίτερα εξωστρεφής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Ανατολικής Χαλκιδικής και επιλεγμένων προορισμών της Μεσογείου.

Messina και Ajaccio, μετά την επίσημη δικτύωσή τους με το Δήμο Αριστοτέλη, προετοιμάζουν την έλευση στην Ανατολική Χαλκιδική των πρώτων σικελικών και κορσικανικών σχολείων αντίστοιχα, έχοντας ήδη εντάξει τη δραστηριότητα σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Από την ελληνική πλευρά, ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τα Λύκεια Αρναίας και Ιερισσού, προετοιμάζει φακέλους αντίστοιχης ένταξης, οι οποίοι εστιάζουν σε:

  • προσέλκυση στην Ανατολική Χαλκιδική «μικρών αριστοτελικών περιπατητών» από την Κορσική, τη Σικελία και τη Μάλτα, αλλά και σε
  • αποστολή «αριστοτελικών περιηγητών» στις πατρίδες του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και του Δικαίαρχου του Μεσσήνιου.

Στο πλαίσιο της εν γένει προετοιμασίας, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου πραγματοπoιήθηκε η πρώτη on-line παρουσίαση του Ajaccio στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Αρναίας, ενώ σε λίγες ημέρες η παρουσίαση θα επαναληφθεί στην Ιερισσό, απευθυνόμενη στους μαθητές της Β’ & Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ιερισσού. Την παρουσίαση πραγματοποίησε από το Ajaccio η αντιδήμαρχος Πολιτισμού της πόλης, Simone Guerrini.

«Δημιουργώντας μία εντελώς νέα τουριστική μορφή στο Δήμο Αριστοτέλη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος «επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, εντάσσοντας τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σε αυτήν. Παράλληλα, ανοίγουμε νέες μεσογειακές αγορές, ενισχύουμε καθοριστικά τον πεδινό και ορεινό όγκο, εκπαιδεύουμε μαθητές και σπουδαστές, προερχόμενους από μεσογειακά νησιά και δίνουμε τη δυνατότητα στο ντόπιο μαθητόκοσμο να γνωρίσει τη μεσογειακή γειτονιά του. Δημιουργούμε άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της νέων και συνθέτουμε ενωτικές πρωτοβουλίες, υπερβαίνοντας γλωσσικά, συνοριακά και άλλα εμπόδια».

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη με τη συνεργασία του United Societies of Balkans.

[ΠΗΓΗ: https://halkidikifocus.gr/, 19/12/2023]