ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Εκτελώντας την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως για επίσκεψη σε όλα τα Σχολεία της Επαρχίας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Εφημερίους Μεγάλης Παναγίας Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Στυλιανό και Αιδ. Οικ. π. Πέτρο Ασβεστόπουλο και Παλαιοχωρίου Παν. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Τόψη, επεσκέφθη σήμερα Τρίτη, 28η Νοεμβρίου 2023, τα Γυμνάσια Μ. Παναγίας και Παλαιοχωρίου. 

Τον συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς και ο Διάκονός του π. Νικόλαος Τσεπίσης.

Με τον ζέοντα λόγο του ο Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε στη νεολαία, μιλώντας στη γλώσσα της και με τον τρόπο που εκείνη σκέπτεται, αναφερόμενος βεβαίως στο μέγα εορταστικό γεγονός του χειμώνος, τη Γέννα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και φυσικά σε τρέχοντα και καθημερινά θέματα που εσχάτως δυστυχώς απασχολούν τον νεοέλληνα και ιδίως τα νειάτα. Πρόκειται για τις επιθυμίες –ορέξεις κάποιων που τις μηρυκάζουν διαρκώς και τις παπαγαλίζουν από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως πλειστάκις της ημέρας, βασιζόμενοι στη γκεμπελική νοοτροπία, πως λέγε –λέγε τα πάντα επιτυγχάνονται και αποτυπώνονται, ιδίως σε αγνές και τρυφερές ψυχές και συνειδήσεις!

Τα παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή άκουσαν τον Ποιμενάρχη τους ως πατέρα και επεκρότησαν και με το χειροκρότημά τους τις θέσεις της Εκκλησίας που εξέφρασε. Ευχαριστίες πολλές στους Διευθυντές των Γυμνασίων Μ. Παναγίας κ. Γεωργ. Κουμαντσιώτης και Παλαιοχωρίου κ. Δημήτριο Ζωγράφο, ως και στους Συλλόγους Καθηγητριών και Καθηγητών των ως άνω Σχολείων που ομολογουμένως έκλεψαν την καρδιά, όχι μόνο του Επισκόπου, αλλά και απάντων των παρόντων Κληρικών –Συνεργατών του!

[ΠΗΓΗ: https://www.im-ierissou.gr/, 28/11/2023]