ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Αίτημα του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής για να τεθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Χωρίς προβλήματα η επέλαση της Bettina στον δήμο Αριστοτέλη

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina στη Χαλκιδική το τελευταίο 24ωρο, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 11 μποφόρ και η τρομερή θαλασσοταραχή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε παραλιακές περιοχές του δήμου Κασσάνδρας.

«Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς επαναλαμβάνεται, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα», αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά στη Voria.gr.

Από την πρόχειρη καταγραφή που υπάρχει μέχρι τώρα, ζημιές από την επέλαση των ανέμων αλλά και της θαλασσοταραχής υπάρχουν στη Σίβηρη όπου η προβλήματα έχει παρουσιάσει ρωγμές, ενώ σε Χανιώτη, Πευκοχώρι και Πολύχρονο έχουν ξεριζωθεί δέντρα και αποκολλήθηκαν τμήματα των πεζοδρόμων, αφού σύμφωνα με την κ. Χαλκιά «τα κύματα έφτασαν μέχρι και 20 μέτρα από την ακτή».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά από αύριο Δευτέρα 27 Νοεμβρίου κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές, αφού ήδη υπάρχει ύφεση των φαινομένων, ενώ πρόκειται να κατατεθεί αίτημα ώστε η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χωρίς προβλήματα η επέλαση της Bettina στον δήμο Αριστοτέλη

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η κακοκαιρία και στα ανατολικά του νομού, όπου το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ήδη από εχθές τη νύχτα.

Όπως σημειώνει στο xalkidikipolitiki.com ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρναίας, Κιάτος Αγαπητός συνεργεία ΟΤΑ και αλατιέρες προχώρησαν σε εργασίες αποχιονισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας προκειμένου να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

«Αυτή τη στιγμή έχει ιδιαίτερο κρύο, ενώ το πρωί επικρατούσαν συνθήκες ισχυρού παγετού», τονίζει ο κ. Κιάτος σημειώνοντας πως επρόκειτο για μία απλή επίστρωση χιονιού και όχι για ένα ογκώδες και παρατεταμένο φαινόμενο.

[ΠΗΓΗ: https://www.tanea.gr/, 26/11/2023]